05 Nisan 2013

Kütahya köftesi (sıkıcık) ♥



Sıkıcık, Nam-ı diğer Kütahya köftemiz yendi bitti... Tarif isteyeN???;) ♥

Malzemeler:* 1 su bardağı köftelik bulgur
*Yarım su bardağı tarhana
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı kadar un
*Tuz
*Kimyon, nane, kara biber gibi sevdiğiniz ve ilave etmek istediğiniz baharatlar...
*2 diş ezilmiş sarımsak
*yarım toz haline getirilmiş bulyon (yahut 1 yemek kaşığı kadar kıymada koyabilirsiniz. Kıyma koyarsanız şayet un ilavesi arttırlır ve bu sayede hamur toparlanır endişe etmeyiniz;)

Haşlama suyu için; salça, sıvı yağ , 2 diş sarımsak ve yarım bulyon:)

Sosu için; sarımsak ve süzme yoğurt ikilisi eşliğinde tereyağında yakılmış nane ve toz kırmızı biber ikilisi.

Hazırlanışı: Öncelikle bulgurumuzu kısır yapar gibi sıcak suyla ıslatalım biraz bekledikten sonra tarhanamızı, yumurtamızı, unumuzu ilave edip yoğurmaya başlayalım, bu aşamada tuz ve baharatlar girebilir ve yoğurma işlemine devam edilir... Kıvam alan hamurumuzdan minik parçalar koparıp (bu aşamada bir kaseye su koyup elimizi her köftecik parçasından önce ıslatırsak şekil vermekte zorlanmayız) köfte şekli verilir. Diğer taraftan derin bir tencere alınır içine yağ ve salça koyulup sarımsaklar ilave edilip kavrulur ve suyu koyulur... Suyun içine bulyon , tuz koyulur ve kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya köftelerimiz atılır ve suyun üzerine çıkana dek pişirilir. Pişen köftelerimiz servis tabağına alınır üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve tereyağlı nane sosu gezdirilip lezzet avcılarına teslim edilir... Afiyet olsun...;) ♥

muhabbetle...♥♥♥

2 yorum:

Fatma Damyan dedi ki...

Çok merak ettim tadını. Ellerine sağlık canım. Toz tarhana kullandın değil mi canım ??
Denemek istiyorum bu tarifi...
Sevgiler...

ev perisi;) dedi ki...

Evet canım toz tarhana...;) inan bana çok lezzetli oluyor...;) denemelisin en kısa zamanda...;) sevgiler... ♥