31 Ocak 2010

Limon jöleli muhallebi;)



Malzemeler:

*1 kg süt
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 adet damla sakız aromalı ciklet
*yarım paket margarin

Jölesi İçin :

* 1 tepeleme tatlı kaşığı nişasta
* 1 bardak meyve suyu
* 2 kaşık şeker

Süslemek için:

*1 paket jelibon;)


Hazırlanışı;

* Öncelikle tencerede margarin eritilir, üzerine un ilave edilerek kavrulur.
* Sonra süt yavaş yavaş ilave edilir, hızlıca çırpılarak topaklaşması önlenir. Çırpmak için mikserden yardım alabilirsiniz.
* Katılaşana kadar karıştırılır sonra şeker ve vanilya ilave edilerek 1-2 dakika daha çırpılır.
* Diğer taraftan jöle malzemelerinin hepsi çırpılarak pişirilir, şeffaflaşmaya başlayınca ocaktan alınır.
* Muhallebi bardaklara koyulur üzeri jelibonlarla süslenip jöleyle buluşturulur.
* Afiyet olsun.