22 Nisan 2008

Ev usulü KÜNEFE;)



Dostlarım!

Resmi yayınladık tarifi veremedik hemen aktarıyorum...

Ölçü kullanmadım aynen yaptığım gibi veriyorum tarifi;
Taze kadayıf, süt, örgü peyniri, irmik, şekerden müteşekkil olup künefe tadına yaklaşık bir tattır;)

Kadayıfları geniş bir tepside margarin veya tere yağı ile bir güzel harmanladım,bir kısmını yine yağlamış olduğum tepisye bastırarak yaydım. Bir yandan biraz süt , şeker ve irmikle az biraz muhallebi yaptım.Ha bu arada da; örgü peynirim sıcak suda bekletiliyo ve tuzunu atsın diyede ha bire suyu değiştiriliyo;)))

Tuzunu iyice atmış olan peynirimizi didiklenip muhallebi karışımına ilave ediliyo ve kadayıfların üzerine dökülüyo daha sonra kalan kadayıflarımız üzerine bastırlıyo ve hooop kızgın fırına nar gibi kızartamak üzere gönderiliyo çıkıncada üzerine soğuk şerbeti verdik mi tamamdır...

Canınız çok çektiğinde evde yapabileceğiniz bir künefe tarifi elinizin altında bulunsun istedim kolay gelsin hanımlar;)

Muhabbetle...