05 Mayıs 2008
Dondurmalı irmik helvası;)
Malzemeler;
*125 gr Tereyağ ya da Margarin
*1,5 su bardağı irmik
*1 su bardağı şeker
*2 çorba kaşığı tuzsuz fıstık
*1 çorba kaşığı kuru üzüm
*1 su bardağı süt
1 su bardağı su
İçine;Arzu edilen lezzette dondurma;)
Hazırlayalım;
Derin ve mümkünse teflon bir tencere içinde yağımızı bir güzel eritelim ; sonrasında irmiklerimizi ilave edelim ve bir güzel pembeleşinceye kadar kavuralım.Fıstıklarıda ilave edip birkaç kez daha tahta kaşıkla karıştıralım.Hemen akabinde de; Su, süt ve şeker ilave ettikten sonra üzümleride koyup tencerenin kapağını kapatıp hafif ateşte suyunu çektirelim.
15-20 dakika bekledikten sonra karıştırıp 2 çorba kaşığı kadar şeker serpelim (ki helvamız daha bir göz alıcı ve parlak olsun) tencerenin kapağını tekrar kapatıp demlendirin.
Eveeeeeet şimdi bir kase edinelim ve kaseyi ıslatalım; içine ince bir tabaka halinde helvamızı bastırark yerleştirelim ortasınada dondurmamızdan 1 top kadar koyalım ve tekrar helvayla kapatalım, ters çevirip tarçın lezzetiyle ikram edelim...
Bol muhabbetli günlerde serinlik niyetiyle afiyet olsun efendim;)
Muhabbetle...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)