24 Ekim 2015

Pratik Lahmacun...♥

Facebook, ınstagram... v.s icat edildi mertlik bozuldu diyerek arzu halimi dile getirmek isterim sevgili yemek gönüllüsü dostlarım... zira bu ağları aktif bir şekilde kullandığımızdan bloglarımızı ihmal ettik...

Ahde vefa dedik yine yeni yeniden geldik...

Pratik bir o kadarda lezzetli mutfağımızın baş taçlarından lahmacun ile hemde... ;) ♥

Buyurunuz efendim...

Malzemeler;

Hamuru için;

-1,5-2 su bardağı kadar ılık su
-1 yemek kaşığı kuru maya
-1 tatlı kaşığı zeytin yağı
-4 su bardağı kadar un +1 ( cıvık olması halinde ilave yapalım ta ki ele yapışmayan nitelikte bir hamur elde edene kadar zira her zaman söylediğim gibi unun markasına göre kıvam değişir)
-1 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı; Derince bir kaba ılık su, maya ve şekerimizi koyup 10-15 dakika bekleyelim. karışım fermente olduğunda içine; zeytin yağı, un, tuz ilave edip ele yapışmayacak bir kıvamda hamur elde edelim ve yine 15-20 dakika, ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım.

İç harcı için malzemeler;

-300 gr. kıyma (bendeniz az yağlı tercih ettim)
-1 baş kuru soğan
-5 yemek kaşığı domates sosu
-yeterince tuz

Hazırlanışı; Kıymamızı çiğden derince bir kabın içine koyalım içine rondodan çekmiş olduğumuz kuru soğanı ve domates sosunu ilave edelim akabinde tuz ve arzu edilen baharat koyalım ( ben 1 çay kaşığı kekik koydum ) hepsini elimizle birbirine yedirerek karıştıralım.

Dinlenmiş vede mayalanmış hamurumuzdan minik bezeler kopartıp kullanacağımız tavamızın boyutunda ince bir şekilde açalım sonrasında hazırlamış olduğumuz iç harcımızdan açtığımız bezenin üzerine bir kaşık yardımı ile yayalım. Yağsız vede kızdırmış olduğumuz tavada ( kızdıktan sonra orta ateşe alalım) üzerine kapak kapatarak vede kontrol ederek pişirelim. Pişmiş olan bazlamamızı bir tepsiye alıp kenarlarını tereyağı ile yağlayalım. Bu işlem sırasına göre; tüm hamuru bitirelim. lahmacunlarımızı üst üste dizelim.

Servis aşaması; - 1 adet orta boy mor soğanı ( enine kestikten sonra boyuna ay şeklinde vede ince doğranacak burası önemli*) doğrayıp bir miktar tuz, limon suyu ve 1 tatlı kaşığı kadar sumak  ile öldürelim.daha sonra yarım demek maydanozu ince kıyalım. Bir yemek kaşığı kadar zeytin yağı ve 1 tatlı kaşığı nar ekşisi ile şenlendirip lahmacunumuzun içine koyup saralım.

Helede birde ev yapımı yoğurdunuz var ise vede onunla bol köpüklü ayran yapmış iseniz değil siz tüm sofra şenlendi demektir...;) ♥

Afiyet olsun...♥

Günün incisini de buraya bırakıp huzurlarınızdan şimdilik ayrılıyorum...♥

Her kapıyı açmanın kestirme yolu habire anahtar aramak değil, anahtar adam olabilmektir. 
R.Ş.Apuhan

Sevgi vede muhabbetle... ♥ ♥ ♥