25 Ekim 2013

Mısır patlaklı şirineler...;) ♥♥♥☺


Şimdi uzağım belki
Ama belli mi olur ?
Belki demli bir 'Çay' kokusuyla gelirim..!
Belki 'Yağmur' olur yağarım şehrine..!
Belki de 'Rüzgarla' düşerim önüne..
Sen yeter ki BEKLE...

Beklediğinize deyecek bir tarifle, -işte geldim burdayım, ben bu işte ustayım..;))) sloganıyla yine yeniden huzurlarınızda arz-ı endam eder bu peri...;)

Merhabalar sevgili yemek gönüllüsü dostlarım!!! ♥☺♥☺

Havalar süpper...Havamız süpper günlerin de, sizlerle tamda bu günlere özel, yeni tasarımım bir tarifi paylaşmak isterim...;)♥

Bildiğimiz krep güzelliğinin tatlı ve form verilmiş hali...

Şık bir sunumla gönüllerinizi fethetmek istedim sizler de dilerseniz şayet sevdiklerinizin hem gönüllerini, hem de midelerini fethedebilirsiniz...;)

Buyurunuz efendim tarif...;)

Malzemeler:

Krep hamuru için;

*1 su bardağı süt
*1 su bardağından 2 parmak az un (kıvam akışkan olucak, temkinli koyun unumuzu)
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı kakao
*3 yemek kaşığı şeker
*1 fiske tuz
*1 yemek kaşığı zeytin yağı

Kreması için:

*2,5 su bardağı süt
*yarım su bardağı un
*yarım su bardağı şeker
*çubuk vanilya (1 paket vanilya da olur)
*1çay kaşığı tereyağı (parlak olması için)
*tereyağımız tuzsuz ise şayet 1 fiske tuz

Süslemek için: Renkli mısır patlakları...;) ♥☺


Hazırlanışı: öncelikle krep hamurumuzu hazırlıyalım... Bunun için, yumurta ve şekerimizi çırpalım akabinde sütümüzü, yağımızı ve diğer malzemelerimizi ilave edip tekrar çırpalım. Akışkan krep hamurumuzu yağsız lakin sinirlenmiş ☺ (kızmış olan) teflon tavamızda pişirelim. Pişen kreplerimizi bir kenara alalım. Şimdi iç kerma dolgumuz da sıra... Süt, şeker ve unumuz bir tencereye alınır ve koyulaşıncaya kadar ocakta pişirilir. tabir-i caizse blöp blöp formun da kendini belli eden kremamıza yağımızı, vanilyamızı ilave edip bir kaç kez daha tekrar eden blöp olgusundan sonra altını kapatalım ve mikserle önce düşük akabinde yüksek devirde bir güzel çırpalım. kremamız da hazır...;) ☺ ♥ Eveeet geldik şimdi en zevkli bölüme... Kakaolu kreplerimizin bir ucuna ılıyan kremamızdan bolca koyalım ve rulo yapalım. Tüm krepler bitinceye kadar aynı işleme devam edelim. Krema dolgulu krep rulolarımızı bir müddet dinlendirdikten sonra keskin bir bıçak yardımı ile ikişer parmak kalınlığında keselim ve kremalı kısımları renkli mısır patlaklarına batıp, şekil a'da görüldüğü üzere kürdanlarla sabitliyelim. Sunumu şık, tadı enfes mısır patlaklı şirinelerimiz, gözlere şenlik, damaklara lezzet, dudaklara buse olmak için hazırdır efendimi afiyet olsun...;) ☺♥☺♥

Leylim leyl olsun, her günümüz mısır patlaklı şirinelerim tadında olsun...;)

Muhabbetle... ♥♥♥