27 Kasım 2007

Kağıt kebabı...


malzemeler:

*2 yemek kasigi sivi yag veya 2 yemek kasigi tereyag
*1,5 kilo kusbasi kuzu eti
*4 adet orta boy havuc soyulmus ve kup kup kesilmis
*4 adet orta boy patates soyulmus ve kup kup kesilmis
*500 gr konserve bezelye
*2 yemek kasigi domates salcasi
*1 tatli kasigi biber salcasi
*porsiyonluk kesilmis yagli kagit parcalari
*Dilediginiz kadar tuz
*2 silme tatli kasigi karabiber
*1 cay kasigi kirmizi biber

Hazırlanması:

Kusbasi kuzu etlerini yagla birlikte etler iyice yumusayincaya kadar,once orta daha sonra kisik ateste pisirin.Pişirme süreci keyfe keder;) ben deniz yumuşak ve lifli sevdiğimden dolayı fazla pişirdim.Etiniz pistikten sonra domates salcanizi,karabiberinizi, tuzunuzu,kirmizi biberinizi ekleyin.Isterseniz bu noktada bir tatli kasigi biber salcasini da katin,tadi daha zenginlestirmis olursunuz.

Havuclari ekleyin ve onlar biraz yumusadiktan sonra once patatesleri ekleyip biraz yumusattiktan sonra en son bezelyeleri ekleyin ve tencerenizin kapagini kapatik kisik ateste pisirmeye devam edin.Bu arada yemeginizin suyunu surekli kontrol edin,benim etim cok su verdigi icin ben ayrica su eklemedim ama sizin etiniz su vermezse biraz sicak su eklemeniz gerekebilir.

Serdiginiz her yagli yagli kagit parcasinin icine yaklasik 3-4 yemek kasigi etli sebzeli karisimdan koyup şekil A'daki gibi form verin.

Hepsini katladiktan sonra firin tepsinize dizin ,tencerede kalan et suyunu kagit kebaplarinizin arasina gezdirin ve onceden 180 derece isittiginiz firinda servis yapmadan once yaklasik 15-20 dakika daha pisirin.Bu sure icerisinde firinin kapagini acmayin,pistikten sonra da firinin kapagini kapatmayin.
Afiyet Olsun;)

muhabbetle...