24 Mart 2016

ISPANAK SALATASI



SPİNACH SALAD (ISPANAK SALATASI)

MALZEMELER;

1 bağ ıspanak
1 adet elma
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı file badem
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 diş ezilmiş sarımsak
1 fiske tuz

HAZIRLANIŞI

Öncelikle minik porselen bir sosluk içine limon suyu, zeytin yağı, sarımsak ve tuzumuzu koyup sos hazırlıyoruz. Diğer taraftan kuş üzümlerimizi 10-15 dakika su dolu bir kabın içerisinde bekletiyoruz. Ön hazırlıklarımızın ardından derince bir kasemizin içine yıkanmış ve ayıklanmış olan taze baby ıspanaklarımızı koyuyoruz ardından küp küp doğranmış elma ve suda bekletip süzmüş olduğumuz kuş üzümlerimizi ilave ediyoruz son olarakta file bademlerimizi ve  sosu döküp 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra afiyetle yemek için servis tabağımıza alıyoruz.

Afiyet olsun...