14 Kasım 2013

AŞURE...;) ☺ ♥


Aşure candır...☺ ♥

Ne hoş güzelliklerimiz var ruha huzur, dostlara sürur veren... ☺ ♥

Komşuda pişer, bize de düşer düsturundan hareketle girilir mutfağa, sevgiyle pişirilir ve ikram edilir sevgiden anlayan hassas ruhlara...;)

Şifa olsun, sürur olsun, birlik ve beraberlik olsun... Haydin buyurun afiyet olsun...;)☺ ♥


Malzemeler;-2,5 su bardağı aşurelik buğday

-1 su bardağı nohut

-1 su bardağı fasulye

-1 su bardağı doğranmış kayısı

-1 su bardağı üzüm

-1 su bardağı yaban mersini(ev perisi yorumu)

-2 yemek kaşığı gül reçeli(ev perisi yorumu)

-1 su bardağı doğranmış incir

-1 su bardağı ceviz

-5 su bardağı şeker

-1 adet elma, karanfil

-2 su bardağı süt

-2 tatlı kaşığı nişasta

-portakal kabuğu rendesi

-yeteri kadar su ilavesi

Üzeri için; ceviz, susam, hindistan cevizi, tarçın harmonisi...
Veeee olmazsa olmazımız nar ve fındık taneleri...;)
(laf aramızda kırmızının kankası yeşil toz fıstık hani Antepte nam-ı diğer boziç, olmazsa olmazda bende olmadı bu seferlik ama siz koyun derim;)

Hazırlanışı;

Aşurelik buğdayımızı 8lt.lik tenceremiz de; akşamdan bir taşım kaynatalım, fasulye ve nohutumuzu da akşamdan ıslatalım...

Sabah; Geceden şişmiş olan buğdayımız kaldığı yeden, sıcak su ilavesi ile kaynamaya devam ede dursun biz bir yandan nohut ve fasulyemizi düdüklüde 15 dak. pişirelim sonrasında kaynayan buğdayımıza ilave edelim biraz daha özleştirelim. Özleşen harcımıza ; kayısı ve portakal kabuğu rendesi, gül reçeli, bir adet soyulmuş ve karanfil batırılmış elma (elmayı daha sonra içinden alacağız) ilave edip tekrar kaynatalım, şekeri de ilave ettikten sonra; üzümleri ve yaban mersinlerini dökelim en son olarakta; nişasta ile karıştırdığımız sütümüzü kıvam vermesi amacıyla aşuremize ilave edelim; biraz daha kaynatıp, vanilya ilave edebilir ve kapatabilirsiniz. İncirlerimizi kapattıktan sonra ilave edelim ki; aşuremiz kararmasın...

Not; arkadaşlar ben cevizi aşuremi karartır gerekçesiyle üzerinde bolca kullanmayı tercih ettim...

Afiyet olsun...;) ♥

GEÇMİŞİ hiç dert etmeyeceksin,Kendini hep yeni dogmuş sayacaksın,Hergün ne istedigini sana söyleyecektir.Kendi işinden zevk alacaksın,Başkalarının yaptıgına değer vereceksin.En küçük şey senin canını sıkmak ister,Sense hep gününü gün edeceksin,En önemlisi kimseden nefret etmeyeceksinVe yarını YARADANA bırakacaksın....Goethe..

Muhabbetle...☺ ♥♥