31 Temmuz 2012

Bat...;)


Ev periniz sizler için yine, yerinden Tokat'tan bir tarif getirdi...

Yemek işi bir derya, içine dalınca anlıyosun...

Yöresel lezzetlere ne kadar ehemmiyet verdiğimi bilirsiniz... İşet bu tarifimiz de onlardan bir tanesi...

Tokatımızın yöresel lezzeti nam-ı diğer Bat...;)

Lafı fazla uzatmayalım da tarifimize geçelim en sağlam ağızdan...

İşte Tokatlı arkadaşımız Mukaddesin ağzından tarif;

Malzemeler:-3 yemek kaşığı domates salçası
-2 su bardağı yeşil mercimek
-6 yemek kaşığı silme ince bulgur
-Yarım demet maydanoz
-Yarım demet dere otu
-5-6 dal taze yeşil soğan
-1 adet orta boy kuru soğan
-2 çay kaşığı toz, tatlı kırmızı biber
-1 çay kaşığı pul biber
-1 adet limon suyu

Hazırlanışı: Öncelikle mercimeklerimizi 4 su bardağı kadar suda haşlayalım (çok pişmiş olmasın, hafif diri olması elzemdir). Kaynadıktan sonra içine 1 çay kaşığı tuzunu ilave ediyoruz ve ocaktan alıp içine ince bulgurumuzu, salçamızı koyup karıştırıyoruz ve ıslanıncaya kadar bekletiyoruz. Bulgurlarımız ıslandıktan sonra içine üzerini 2-3 parmak geçecek şekilde soğuk su ilave ediyoruz. Son olarak ta limon suyumuzu ilave edip, Tuzu çıkarılmış salamura yaprakla birlikte ikram ediyoruz...

Sıcak yaz günlerinize damgasını vuracak soğuk ve bir o kadar da enerji verecek, sağlıklı bir lezzet...


Afiyet olsun...♥♥♥

Muhabbetle...