11 Aralık 2012

Tavuklu, mantarlı pide...;)♥


Eylüldü, ekimdi derken kışımız geldi erken...;)
Soğuk hırçın yüzünü gösterirken inceden, tabiat derun bir iç çekilişe dalmışken, insanoğlu her daim devinim içinde şahlanmalı ve şahlandırmalı diye düşünenlerdenim vesselam...

Umut vermeli, dua etmeli ve harekete geçmeli... zamanın vurdumduymazlığına inat her daim serenat...

Bendeniz de şahlanıp budaklananlardan olduğum için zaman zaman ihmale uğrayan bloğum mahsun kalabiliyor sevgili dostlar...

Meseleler uzun, hayat hızlı...

Vakit kaybetmeden geçelim tarifimize...

Evde sıcacık bir lezzet...

Ev usulü pide...♥

MALZEMELER:

*Yarım paket yaş maya(fermentesi daha hızlı olduğu için yaş maya kullandım sizler 1 çorba kaşığı kuru mayada kullanabilirsiniz)
*3-4 su bardağı kadar un(markaya göre yoğunluk değişir, yoğururken yumuşak kıvamı dikkate alarak un ilavesinde bulunabilirsiniz)
*1,5-2 su bardağı kadar ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı kadar z.yağı
*1 çay kaşığı sirke

İç harcımızın malzemeleri:

* 250 gr.Mantar
*300 gr.Tavuk göğsü
* 1 adet kuru soğan
*2 adet domates rendesi(isteğe bağlı)
*2-3 adet sivri biber(isteğe bağlı)
*Sıvı yağ ve tereyağ karışımı(1 çay bardağı kadar)
*Tuz, karabiber
*Arzuya göre bir miktar toz kekik yahut biberiye (en son aşamada, indirmeye yakın)
*Arzuya göre kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI:

1.AŞAMA Unumuzu derince bir kaba alıp ortasını açıyoruz bir miktar ılık suyumuzu koyup yaş mayamızı eritiyoruz akabinde sirkemizi de koyup unumuzu tuzla karıştırıp sıvı karışıma yedirip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Elde ettiğimiz hamurumuzu 20 dakika kadar ılık bir ortamda mayalıyoruz...

2.AŞAMA:
İç harcımızın hazırlanışı: Soğanlarımızı ve biberlerimizi yağımızda soteliyoruz akabinde küp küp doğranmış tavuk etlerimizi atıp pişiriyoruz rengi döndükten sonra mantarlar ve rende domatesimiz ilave edilir, bir küp kesme şeker, 1-2 diş ezilmiş sarımsak, tuz, karabiberle işlem tamamlanıp pişmeye, piştikten sonra soğumaya bırakılır.

Diğer taraftan dinlenen hamur tekrar yoğrulur ve minik parçalar koparıp merdane yardımıyla açılır, içine harcımızdan koyulur, kenarları kapatılıp pide formu verilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir. Arzuya köre rende kaşar fırından çıkartmadan 5-10 dakika önce üzerine ilave edilir veeeee sıcak ikram önerisiyle, fırından çıktıktan sonra hamur kısımlarına tereyağı sürerek, susam ve çörekotu serpiştirerek sunuma hazır hale getirilir...

Afiyet olsun...♥♥♥

Muhabbetle...;)