12 Ekim 2009

Kepekli poğoça



Muhabbete gönüllüsü dostlarım site içi arızadan dolayı sizlerden 2 ay kadar uzak kaldım; neyse ki arıza giderildi ve bendeniz de arananıza dönüş yaptım en niyayetinde...

Tabii bu arada boş durmadım sizler için yeni yepyeni mamalar hazırladım;)

İlk tarifim kepekli poğoça oldukça hafif bir lezzet oldu kendileri..

Malzemeler;

*Yarım kg. yoğurt
*1 adet yumurta
*1 su bardağı kadar sıvı yağ (ben şahsen zeytin yağı tercih etim)
*1 paket kabartam tozu
*ve alabildiği kadar ne çok sert ne çok yumuşak orta kıvamı tutturacak nitelikte kepekli un

Hazırlanışı;

Öncelikle unumuzu kabartma tozu ve tuz ile karıştıralım ardından derince bir kaba alalım ortasını açıp yoğurt, yumurta, sıvı yağ ilave edip bir güzel yoğuralım, hamurumuzdan istenilen büyüklükte parçalar koparıp içine peynir çeşitlerinden ne seviyorsanız( ben yağlı ezine kullandım)koyup şekil verelim üzerine sos olarak yoğurt sürüp 180 dercelik fırınımıza gönderelim ve kızarınca (şekil a daki gibi;))fırınımızdan alalım, üzerine tepsi kapatalım ki yumuşaklığı ve tazeliği korunsun;)

EEE arık okullarda açıldı nefis poğoçalar ve kekler beslenmelere girsin çocuklarımızın mideleri anne mamalarıyla bayram etsin değil mi sevgili dostlar;))

Yeni eğitim ve öğretim yılımız hayırlı olsuuuuuuun...

Muhabbetle...