30 Aralık 2013

ZERDEÇALLI LEZZET BOHÇASI ☺ ♥ ♥ ♥

ZERDEÇALLI LEZZET BOHÇASI 


KREP HAMURU İÇİN; *1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı zeytin yağı
*1 su bardağından az fazla un (kıvam unun markasına göre değişir sizler unu ihtiyaten azar azar ekleyin ki istenilen akışkan kıvama ulaşın)  EmojiEmoji
*1 tepeleme çay kaşığı toz zerdeçal (doğal bir sarı renk verecek buda lezzet bohçamıza eğlenceli bir hava katacak;) )
*Yeterince tuz (damak zevkinize göre)
*Pişirmek için; zeytin yağı

İÇ MALZEMESİ; *1,5 kalıp hellim peyniri
*1 su bardağı doğranmış domates püresi
*3-4 diş ezilmiş sarımsak
*1 tatlı kaşığı fesleğen
*1 çay kaşığı kekik
*Yarım su bardağı zeytin yağı
*Yarım su bardağı kırma zeytin

SÜSLEMEK İÇİN; Kahvaltılık sos, peynir çeşitleri, kürdan  veeee olmazsa olmazımız zeytin...;)  EmojiEmoji

HAZIRLANIŞI; Öncelikle krep hamurumuzu hazırlayalım... Bunun için derince bir kaba yumurtamızı, sütümüzü ve suyumuzu alıp bir güzel çırpalım akabinde unumuzu, tuzumuzu ve zerdeçalımızı ilave edip tekrar çırpalım (kıvam akışkan olacak zira bu krebimizin yumuşak olması için önemli bir püf noktası!!! ;) ) Varsa krep tavası yoksa teflon bir tavada minik ve ince daireler şeklinde pişirelim (bendeniz tavamızı yağladım). Pişirdiğimiz minik dairecikleri bir kenara alalım. Şimdi iç harç hazırlığında sıra; Hellim peynirimizi minik küpler halinde doğrayıp bir tavada, zeytinyağıyla kızartalım bir kenara alalım. Püre domatesimizi, sarımsağımızı, bir fiske şekerimizi ,damak zevkimize göre tuzumuzu (hellim peyniri tuzlu olduğu için ben çok az kullandım) zeytinyağımızla soteleyelim kıvam aldıktan sonra fesleğenimizi ve kekiğimizi ilave edelim. Diğer tarafta kızartmış olduğumuz hellim peynirlerimizi de ilave edelim son olarak çekirdeklerinden ayırmış olduğumuz kırma zeytinlerimizde sosla buluşsun ve iç harcımız hazır...;) 
Gelelim lezzet bohçası şeklineee; Minik kreplerimizi alalım , içine hazırlamış ve ılıtmış olduğumuz olduğumuz harcımızdan bir miktar koyup kürdan yardımıyla bohça formu verelim, arzu ettiğimiz çeşit; peynir,zeytin, kahvaltılık sos, zeytinyağıyla süsleyip lezzet gönüllüsü dostlara ikram edelim...;)

Afiyet olsun...  EmojiEmoji

Sağlık ve huzur dolu bir yıl diliyorum...;) ☺ ♥

Muhabbetle...