11 Aralık 2014

TOST EKMEĞİNDEN BÖREK...;) ♥


Selam güzel gönüllü dostlar...;) ♥

Bugünkü tarifimiz hem çok leziz hem çok pratik...♥

Takipçilerim ve yemek gönüllüsü dostlarımdan hep aynı serzenişleri duyuyorum haddizatında... Hem lezzetli olsun hem pratik olsun misafirim gelmeden son dakika yapabileyim... Yahut eşim işten gelmeden, çocuklarım okuldan dönmeden...

Bizler ne için burdayız tabiside bunun için... zoru kolaya dönüştürebilmek için...

Az laf çok iş geçelim tarifimize...

Malzemeler;

*1 paket tost ekmeği
*100 gr. kadar kıyma
*1 minik soğan
*2 diş sarımsak
*2 adet domates rendesi
*1 çay kaşığı fesleğen
*1 fiske karabiber ve tuz

Kızartmak için; sıvı yağ

Hazırlanışı;Öncelikle iç harcımızı hazırlıyalım; soğanımızı ve kıymamızı az bir yağda bir güzel kavuralım akabinde domates, fesleğen , sarımsağımızı ilave ettiğimiz iç harcımızı tuz ve karabiber ile şenlendirdikten sonra soğuması için bir kenara alalım.

Tost ekmeklerimizin kenarlarını ince şerit haline çıkaralım ve böylece ekmeklerimizin iç kısmı kalmış olsun. Dilim ekmeklerimizi minik merdane yahut oklava yardımıyla inceltelim içine kıymalı harcımızdan koyup sigara böreği tarzında saralım. Orta kızgınlıkta  yağda kızartalım ki yağ çekmesin...♥ ( böreğimizi istediğiniz iç harç malzemeleriyle şenlendirebilirsiniz kolay gelsin )

Sıcak servis önerimizdir...

Afiyet olsun... ♥ ♥ ♥

Muhabbetle... ♥





Ev Perisi lokumu...;) ♥

Malzemeler;

*3 su bardağı süt
*1 su bardağı krema
*1 su bardağı süt tozu
*8 yemek kaşığı irmik
*1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı yahut margarin
*1 su bardağı hindistan cevizi ( ben burada tazesini kullanıyorum)
*6 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı; Derince bir tencere alıyoruz; içine sütümüzü, kremamızı, süt tozumuzu, irmiğimizi, hindistan cevizimizi , şekerimizi koyup bir güzel pişiriyoruz. Ocaktan inmesine yakın yağımızı ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Pişen koyu muhallebi kıvamındaki malzememizi soğuması için bir kenara alıyoruz. Soğuduktan sonra elimizle top şekli verip içine çeşitli drajeler yerleştiriyoruz ( ben tarçınlı, balkabaklı ve vişneli drajeler kullandım ) sonrasında dinlenmesi ve güzelleşmesi için buzdolabına yolculuyoruz...

Soğuyan ve lezzetleşen ev perisi lokumlarımızı sevdiklerimizle paylaşılmak üzere ikram ediyoruz...

Afiyet olsun...♥

Farketmez ki gözlerinin rengi... ister denizi hatırlatsın, ister geceyi...

Bir sevgi dolu bakmayı bilmeli insanın gözleri...

Birde hep gülmeli gözbebekleri... ♥

Tebessüm dolu bir gün diliyorum...

Muhabbetle... ♥ ♥ ♥