18 Eylül 2012

Unlu, yağlı çıtır börek...;)


Bayramdı, okul telaşıydı, evi hale yola sokmaydı derken sanırım seni ziyadesiyle ihmal ettim sevgili bloğum....:(

Ama olsun zararın neresinden dönülürse kardır düsturuyla sizler için lezzetli bir o kadar da pratik bir börek tarifi hazırladım vesselam...;)

Geçen hafta acil misafir ağırlamam gerekti ve kızımında hasta olduğu bir gündü... Sevgili gönül arkadaşım (eyvah ne pişirsem?)bana hemen pratik bir menü oluşturdu... işte o menüden unlu, yağlı çıtır lezzet...

Buyurun efendim...

Malzemeler:
iç malzemeler:*yarım kg. yağsız kıyma
*1 adet orta boy soğan
*1 adet orta boy patates
*tuz
*karabiber
*arzuya göre pul biber yahut isot

Dış malzemeler:*3 adet yufka
*1 su bardağı sıvı yağ
*3 tepeleme yemek kaşığı un
(Bendeniz harcımı fırçayla her yerine yedirdğim için çabuk tükettim, üçüncü yufkama biraz daha hazırladım, sizde duruma göre bakın sevgili yemek gönüllüsü dostlarım)

Hazırlanışı:Öncelikle soğan, patates(rondodan geçirilen) ve kıymadan oluşan iç harcımızı hazırlıyoruz ve soğutuyoruz akabinde bir adet yufkayı masamıza seriyoruz içine unlu yağlı karışımdan sürüp ikiye katlayıp sigara böreği formunda kesip içine harcımızdan koyup sarıyoruz(diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz) üzerine tekrar unlu ve yağlı karışımdan sürüp yağlanmış tepsimize diziyor ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz...

Sıcak servis önerimizdir afiyet olsun...;)

Muhabbetle.