21 Nisan 2009

Üç renkli börek ve çilekli tart;)



Sevgili muhabbet gönüllüsü dostlarım;

Sizler için yine yeniden bir tarif denemiş bulunmaktayım inanın bana hem görüntü şık hem lezzet harika!
Sevgiyle tavsiye ederek malzemler ve yapılışı kısaca tarif edeyim;

Malzemelerim;

*1 bağ ıspanak
*4 adet iri havuç
*300 gr kadar kıyma
*1 adet orta boy soğan
*3 adet yufka
*sıvı yağ
*tuz
*karabiber

Hazırlanışı;

Efendim öncelikle yufkamızın bir tanesini seriyor ve üzerini yağlıyoruz; bir tarafta temizlemiş ve parçalamış olduğumuz ıspanakları baharatla şenlendirip, çiğden yufkamızın üzerine yayıyoruz akabinde ikinci yufkamızı seriyor, yağlıyor ve üzerine rendelenmiş, tuzlanmış çiğden havucumuzu serpiştiriyoruz en son olarakta üçüncü yufkamızıda koyup yine; bir tavada soğanla birlikte kavurup baharatla buluşturduğumuz kıymamızı yufkayla barıştırıyor ve itinayla yuvarlayıp rulo haline getiriyoruz; tepsiye sığması açısından ikiye kesersek daha rahat ederiz son olarakta üzerini yağlayıp 180 dercelik fırına gönderiyoruz üzeri kızaran böreğimizi başka bir fırın tepsisiyle sıcaklığını koruması açısından kapatıyoruz ve dinlendikten sonra kesip servis ediyoruz;)

Hayatınızda küçük şıklıklara yer vermeniz dileğiyle...

Geçiyorum tatlı tarifime;



Aslında kendisine tart demek yanlış olur zira hamuru yumuşaktır ben görüntü açısından tarta benzettiğim için böyle adlandırdım siz layık bir isim önerirseniz hemen değiştiririm hiç sorun değil;)

Hamur malzemem;

*3 adet yumurta
*yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt, yoğurt karışımı
*1 su bardağı şeker
*1 avuç kadar kuru üzüm
*yarım su bardağı kadar fındık içi
*bir yemek kaşığı kadar hindistan cevizi
*1 paket çilek esanslı vanilya
*1 paket kabartam tozu;)
*kek kıvamını tutturacak kadar un.

Hazırlanışı;

Malzemelerimizi kek kıvamında çırpıyor ve 180 derecelik fırında; üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.

Kreması;

*1 lt süt
*5 yemek kaşığı tepeleme un
*6 yemek kaşığı tepeleme şeker
*vanilya
*fındık kadar tereyağı yahut margarin (parlaklık vermesi açısından)
*Arzu ederseniz yoğun tat sevenler için 1 paket krem şanti kremamız ılıyınca içine ilave edip bolca çırpabilirsiniz;)

Muhallebimizi hazırlıyor, mikser yardımı ile çırpıyor ve kekimizin üzerien döküyoruz son olarakta mümkünse servis aşamasında dilimlenmiş çilek ve bol pudra şekeri eşliğinde ikram ediyoruz.( bendeniz kremayı döker dükmez limonla ıslatılmış ve dilimlenmiş çileklerden bir miktar koydum servis aşamasında ise tekrar taze çilek ve pudra şekeri ile buluşturdum;)

Afiyet olsun! Bir kupa kahve ve sevdiklerinizle en nadide sohbetler eşliğinde...