22 Nisan 2010

Çıtır tavuk;)



Selam Gönül bahçemin nadide dostları!

Günler geçmekte günbegün, zamanın ardından bakakalan bizler umarım geçen günleri bereketiyle ifa etmişizdir...

Zaman nelere çare... Birde çaresizlğie çare olsa tadından yenmeyecek vesselam;)

Ne demiş atalarımız?

-Hastalık gelmeden, sağlığımızın...
-İhtiyarlık gelmeden, gençliğimizin...
-Veee ölüm gelmeden hayatın kıymetini bilin diye...........

İşte dostlar bu minvalde zamanımızı boşe geçirmeyelim diye bağlıyorum olayı buradan yemek tarifine;)

Malzemeler;

*2 Adet tavuk göğsü
*1 Paket krema
*1 Kase mısır gevreği
*Tuz

Hazırlanışı;

Malzeme az olunca hazırlamasıda bir o kadar hızlı ve pratik oluyor; ne mi oluyor? -Tavuk göğüsleri ortadan ikiye ayrılıyor ve bir et döveceği yardımıyla tabir-i caizse pestil haline getiriliyor ve dövülmekten şavtı kaymış tavuk göğüslerimiz fırın tepsisine alınıp üzeri krema , az tuz ve mısır gevreği ile kaplanıp hop fırına gönderiliyor... Üzeri kızaran tavuklarımız arzu edilen garnitürlerle süslenip servise hazır boyuta ulaştırılıyor;)

Afiyet olsun efendim...

muhabbetle...