08 Mart 2013

Afyon lokumu...;) ♥



Canlarımmmm!!! Nasılsınız??? Bu facebook çıktı mertlik bozuldu hesabı nicedir yine boynu bükük kaldı bloğumun sayfacıkları dedim bugün bir tarifle şenlendireyim yüzü gülsün...;)
Tarifimiz yine beynelminel tarifler arasına girmeye aday bir güzellik... Hafif, lezzetli bir o kadar da sunum ayrıcalıklı...

Buyrunuz efendim...♥


MALZEMELER:*1 lt. tam yağlı süt
*1 çay fincanı un
*1 çay fincanı şeker
*1 Yemek kaşığı tuzsuz tereyağı yahut margarin
*1 paket vanilya (damla sakızlı da olabilir)

Arası için: *1 paket çilekli krem şanti
*1 su bardağı soğuk süt

Krem şantiyi hazırlayıp dolabımıza kaldıralım.

*Taban kısmı için ise; Bolca hindistan cevizi.


HAZIRLANIŞI: DERİNCE BİR TENCEREMİZİ OCAĞIMIZIN ÜZERİNE ALALIM AKABİNDE UNUMUZU İLAVE EDİP GÖZ GÖZ OLANA KADAR PİŞİRELİM BU AŞAMADA ŞEKER VE YAĞIMIZI İLAVE EDELİM. İNDİRMEYE YAKIN VANİLYAMIZLA ŞENLENDİRELİM...
Ocaktan aldığımız kremamızı mikserle önce düşük sonra yüksek devirde göz göz olana dek çırpalım. Çırptıktan sonra büyük bir tepsiye yahut iki küçük tepsiye (ki ben böyle yaptım) Bolca hindistan cevizi serpelim ve karışımımızdan ince bir şekilde dökelim üzerine çilekli kremşantimizi yayalım ve bir süre donması için buzdolabında bekletelim, donan malzememizi ince ve kısa şeritler halinde kesip rulo yapıp servis tabağımıza alalım ve tekrar dinlenmesi için buzdolabına gönderelim...;)

Afiyet olsun... ♥


Kadınlarımız dolayısıyla da annelerimiz... Elleri öpülesi, yürekleri sevilesiler...

Bileceksin ki evde ‘O’ kadın tarafından beklenmenin zevkini hiçbir zevk yaşatamaz sana…
Öyle bir kadın işte…
Nerede oyle kadın yoktur deme…
Sende adam olacaksın seçmesini bileceksin!

Can YÜCEL


Kız kökenli kadın arkadaşlarımın...dünya emekçi kadınlar günü...mübarek olsun...fıtır fıtır çocuk doğursunlar...şıkır şıkır karın doyursunlar...;)))


Muhabbetle...♥♥♥