15 Mart 2008

Pratik kır pidesi;)


İşte hanımlarrrrrr...
Hafta sonu kahvaltılarınıza baş konuk şahane ve bir o kadarda pratik ev perisi usulü kır pidesi tarifi;

Malzemeler;

1 su bardağı süt(ılık)
1 su bardağı su(ılık)
1 yemek kaşığı şeker
1 adet ınstant kuru maya
1 kahve kaşığı tuz
1 su bardağı zeytin yağı
Bebek topuğu yumuşaklığında hamurluk un;)

Buda benden Püf noktası;eğer vaktiniz mayalanmaya yetmiyorsa; haşlanmış bir adet patatesi ezin ve hamura ilave edin, böylece beklemeye gerek kalmadan fırına gönderebilirsiniz;)

İçi için;

Arzu edilen(elde ne varsa) zeytin ve de peynir çeşitleri;)

Üzeri için; yoğurt

Hazırlanış;

Ilık su , süt ve şeker bir güzel karıştırlır içine zeytinyağı koyulup tekrar karıştırılır sonrasında unumuz ve tuzumuz ilave edilir ve 1 saat mayalanmaya bırakılır...
Mayalanan hamurumuzdan istenilen büyüklükte parçalar koparılıp elimizle açtıktan sonra içine iç malzemesi koyup her iki tarafından sıkıştırılıp pide formu verilir...
Üzerine yoğurt sürülür,
Tepsiye dizilir; 20 dakika kadarda tepside mayalandırılan pidelerimiz önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına gönderilir, kızaran pidelerimiz sıcak sıcak kahvaltı sohbetine dahil edilir...

Afiyet olsun...

Sevdiğiniz ve olumlu enerji aldığınız dostlarınızla;güzel ve güzel olduğu kadar da özel bir hafta sonu diliyorum...

Muhabbetle...