15 Mart 2008
Pratik kır pidesi;)
İşte hanımlarrrrrr...
Hafta sonu kahvaltılarınıza baş konuk şahane ve bir o kadarda pratik ev perisi usulü kır pidesi tarifi;
Malzemeler;
1 su bardağı süt(ılık)
1 su bardağı su(ılık)
1 yemek kaşığı şeker
1 adet ınstant kuru maya
1 kahve kaşığı tuz
1 su bardağı zeytin yağı
Bebek topuğu yumuşaklığında hamurluk un;)
Buda benden Püf noktası;eğer vaktiniz mayalanmaya yetmiyorsa; haşlanmış bir adet patatesi ezin ve hamura ilave edin, böylece beklemeye gerek kalmadan fırına gönderebilirsiniz;)
İçi için;
Arzu edilen(elde ne varsa) zeytin ve de peynir çeşitleri;)
Üzeri için; yoğurt
Hazırlanış;
Ilık su , süt ve şeker bir güzel karıştırlır içine zeytinyağı koyulup tekrar karıştırılır sonrasında unumuz ve tuzumuz ilave edilir ve 1 saat mayalanmaya bırakılır...
Mayalanan hamurumuzdan istenilen büyüklükte parçalar koparılıp elimizle açtıktan sonra içine iç malzemesi koyup her iki tarafından sıkıştırılıp pide formu verilir...
Üzerine yoğurt sürülür,
Tepsiye dizilir; 20 dakika kadarda tepside mayalandırılan pidelerimiz önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına gönderilir, kızaran pidelerimiz sıcak sıcak kahvaltı sohbetine dahil edilir...
Afiyet olsun...
Sevdiğiniz ve olumlu enerji aldığınız dostlarınızla;güzel ve güzel olduğu kadar da özel bir hafta sonu diliyorum...
Muhabbetle...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)