09 Nisan 2009

Kepekli ev ekmeği ve Hellimli salata;)



Malzemeler:

*3 su bardağı kepekli un(hamurumuz toparlanıyorsa kıvam tutmuş demektir; bizler burda ölçü veriyoruz lakin sizler unun markasını dikkate alınız lütfen;)
*1 su bardağı ılık su
*1 paket ınstant maya
*1 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı süt
*2 yemek kaşığı zeytin yağı

Hazırlanışı:Bendenizde ekmeklerini evinde yapmaya çalışan bayanlardanım işte sizler için ekmek yelpazemden bir renk;)

Öncelikle unumuzu yoğurma kabına alalım ortasını açalım ; şeker ve mayayı buluşturduktan sonra diğer malzemleri ekleyelim ve mayalanmaya bırakalım sonrasında şekil verip fırın tepsisinde az biraz daha mayandırdıktan sonra 180 derecede pişirelim ortalığı mis gibi bir ekmek kokusu sarınca ekmeğimiz pişmiş demektir afiyetle özellikle de sabah kahvaltılarınızda tüketebilirsini;)



HELLİMLİ TÜRLÜ SALATASI;)



Sevgili dostlar;
Salata bildiğimiz salatalardan hani canınız hangi sebzeleri çekiyorsa onları hemhal edip yapıyoruz ya yalnız tek fark içine helli peyniri rendeleyip yine üzerine dilimlenmiş ve kızartılmış hellim koyuyoruz;)

Özellikle rejimde olanlara doyurucu ve sağlık deposu bir salata...

Birde sizler için bir salata püfümü paylaşayım; salatalarda sosun sırası gerçekten lezzet açısından önemlidir test ettim işte sıra; öncelikle tuz ile harmanlıyoruz sonrasında limonumuzu yada nar ekşimizi koyuyoruz ve son olarakta yağımızla parlaklık veriyor ve sunuma hazır hale getiriyoruz;)

Afiyet ola!
Hayr ola!
Bereket ola!