09 Ocak 2011

Zeytin ezmeli çörek...;)



Ben bu mayalı hamuru bir türlü tutturamıyorum, olmuyor diyen dostlarıma...
Artık tutacak!
Artık olacak!
O sıkıntılı, hüzünlü günler geride kaldı...;)
Zira vardır bir püfü onuda verir fifi...;)))



Malzemeler;
*2 bardak ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 adet yumurta
*aldığı kadar un

üzeri için;
*susam, çörek otu
*yumurta sarısı;)

İç malzemesi;
zeytin ezmesi



Hazırlanışı;
Göz kararı unumuzu derince kabın içerisine koyup ortasını açalım sırasıyla önce yaş mayayı ve ılık sütü buluşturalım ve eriyinceye kadar harmanlayalım sonrasında yumurta, sıvı, yağ, şeker ve tuz ilavesiyle önce ortayı sonra kenardan unumuzu da alarak harmanlama işlemine devam edelim, ele yapışmayacak şekle gelene kadar un ilavesi ile bir güzel yoğuralım. Yoğurulan hamurumuzun üzeri nemli bezle örtülüp 1 saat mayalandırılır.1 saatin sonunda mayalanan hamurumuz sıvı yağ ve el yardımıyla şekilde görüldüğü üzere açılır ve içine zeytin ezmesi sürülür akabinde rulo yapılır ve yağlanmış tepsiye dizilir tabii üzeri için yumurta sarısı ve susamı da unutmayalım.;)
1 saat kadar da tepside(işte buda püfü;) mayalandıracağımız hamurumuz artık fırına girmeye aday haline gelmiştir kolay gelsin...;)

Hamur işlerinin vazgeçilmezi, sofraların nazlı gülü mayalı poğoça karşınızda arz-ı endam etmekte...
Afiyet, bal, şeker...
muhabbetle...