23 Temmuz 2012

Kabaklı Waffel ve sarma eşliğinde iç pilav...;)♥


Bir aydır yoğunluktan bakamadığım bloğuma Ramazana özel bir tarifle giriş yapayım istedim...

Maggi pilav yarışmasında yaratıcı pilav ödülü alan pilavımızın beklenen tarifi...;)

Ramazan sofralarında sadece mideye değil gözede hitap eden bir yemek olsun diyorsanız şayet buyurun sevgili yemek gönüllüsü dostlarım...;)

MALZEMELER
*1 su bardağı baldo pirinç
*2 su bardağı kadar su
*1 adet orta boy soğan
*2-3 diş sarımsak
*2 adet salçalık kırmızı biber
*1 adet rendelenmiş sakız kabak
*1 küçük tavuk göğsü
*yarım demet taze nane
*yarım demet dere otu
*1 tatlı kaşığı kadar kuş üzümü
*1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
*1 çorba kaşığı salça yahut püre domates
*kafi miktarda tuz ve karabiber
*1 adet küp şeker
*3 yemek kaşığı kadar sızma zeytin yağı
*1 çorba kaşığı soya sos
*2-3 damla limon suyu
*yarım maggi tavuk bulyon
*1 çay kaşığı otlu çeşni

YAPILIŞI
Zeytin yağında, Soğan başta olmak üzere sırasıyla: biber, tavuk, kabak kavrulur ardından domates , ezilmiş sarımsak ilave edilir ve suyu çekilene kadar kavrulur. Dere otu, nane ve baharatlar ilave edilir, bir iki dakika daha kavrulduktan sonra altı kapatılır. Ayrı bir tencerede usulünce pirincimiz dolmalık fıstık eşliğinde kavrulur ve hazırlamış olduğumuz diğer karışımla birleştirilip (birleştirdikten hemen sonra yani pişirmeden önce sarma içi için bir miktar ayrılır) suyu, tuzu, şekeri, limon suyu ilaveleri ile kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirilir ve demlemeye bırakılır.
Sarma içi için ayrılan kısımla 10-15 adet sarma hazırlanır ve ayrı bir kapta pişirilir , soğumaya bırakılır.

Kabaklı Waffel için malzemeler:*1 adet sakız kabak
*1 adet yumurta
*yarım su bardağı süt
*yarım su bardağı un
*1 silme çay kaşığı karbonat
*1 yemek kaşığı zeytin yağı
*tuz, nane, karabiber ve arzuya göre dere otu

YAPILIŞI
Yumurta, süt ve rendelenmiş kabak bir güzel çırpılır ardından un, tuz, yağ , karbonat ilave edilir ve akışkan krep hamuru tarzında bir hamur elde edilip yağlanmış waffel makinesinde bir güzel pişirilir.

Süslemek için: kırmızı kurdale, nane yaprağı ve mısır taneleri...;)

Sunum: bir adet büyük boy servis tabağı alınır, tombik bir su bardağına bastırılmış kabaklı iç pilavımız tabağa ters çevrilir, etrafına önce sarmalarımız sonra kalpli waffellerimiz dizilir ve kırmızı kurdale ile bağlanır ve şekil a'daki gibi süslenir...;)

Ramazan geldi hoş geldi!!!

Hepinize hayırlı ramazanlar muhabbet gönlümün nadide dostları...;)♥

Afiyet olsun...♥♥♥