12 Ağustos 2012

Kremalı mısır çorbası...;)♥


Beşamel sos sevenler buraya!;)

Ramazan sofralarınza değişik bir çorba alternatifi olsun istedim sevgili dostlar...;)

Nicedir denemek ve tattırmak istemiştim kendisini, denedim tattırdım ve notu aldım...;)

Alınan notun hakkını sizlerde paylaşın istedim...

Buyurunuz efendim malzemeler;

*1 kutu konserve mısır (yahut 1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri)
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı kadar süt
*2 su bardağı tavuk suyu yahut su (su kullanıcaksak yarım paket tavuk bulyon atmanızı öneririm)
*tuz
*karabiber
*toz tatlı kırmızı biber
*1 adet vuskat rendesi
*yanında ikram etmek için, kıtır etimek dilimleri...;)♥

Hazırlanışı: Derin bir tencere de öncelikle yağımızı eritiyoruz akabinde unumuzu bir güzel kavuruyoruz ki kokusu çıksın, kokusu çıktıktan sonra süt ve suyumuzu ilave edip hızlı bir şekilde tel çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın(tutun ki oldu hiç panik yok hemen el blendırı ile çırpın seyrelsin)♥ kaynayan harcımıza mısırlarımızı ve tuzumuzu da ilave edip bir-iki taşım daha kaynatıp altını kapatalım. Servis aşamasında; baharatlarımız ve kıtır ekmeğimizle sunum yapalım...;)

Çorbamız gönül sofralarında sevdiklerimizle paylaşılmak üzere hazırdır afiyet olsun...;)♥

muhabbetle...♥♥♥