12 Mayıs 2008

Milföy ve yufka izdivaçlı börek, dondurmalı balkabağı tatlısı;)





Efendim böreğimiz yufka ve milföy hamurundan müteşekkil olup çıtır börek havası vermektedir;)

Nasıl bu havayı verdiğimize gelince;

Öncelikle yağlamış olduğumuz borcamımıza milföy hamurlarını bir güzel dizdik; sonrasında annem usulü de dediğimiz şekilde; yufkaları tek tek ve aralarına bol lor peyniri ve sütlü, yağlı, yumurtalı harcımızdanda sürerek bohça bohça işlemi tamamlayıp akabinde de en üstüne bir sıra daha milföy hamuru dizip yumurta sarısı sürdükten sonra 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirip istenilen hoşlukta kesip servise hazır hale getiriyoruz e hadi kolay gelsin hünerli hanımlar...



Balkabağı tatlımız bilindiği üzere fırında yahut tencerede yapılabilir ben tencereyi tercih ettim (pratik olması açısından;)) kabaklarımızı bir güzel hörmetli şekilde dilimledim ve üzerine arzu edilen miktarda (e biz biraz tatlı seviyoruz;) şeker ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim soğuduktan sonra üzerine dondurma koyarak serviz yaptım ve afiyetle yedim;))

Afiyet bal şeker; sevgi nizaya beş çeker;)))

Tüm yorum gönderen arkadaşlarıma ikramım olsun;)

Muhabbetle...