25 Kasım 2008
Fırın sütlaç;)
Sevgili muhabbet gönüllüsü dostlarım; yaw ben bugüne kadar bu tarzı niye denememişim hiç bilmiyorum zira fırında yapılan sütlaç evlere şenlikmiş şahsen bizzat şahit olduk;)))
Dışarda yerdik kendilerini lakin evde yapmak külfetli gelirdi hep, bu sefer şeytanın bacağını kırdım ve hemen gidip fırın kabı aldım ve başladım hazırlamaya...
Artık o gün bugündür bizim evde fırın sütlaç nidaları aldı başını gitti;)
Taleplere karşılık veremiyoruz nerdeyse; sipariş sipariş üstüne:)))
Daha fazla gevezelik yapmıyayımda tarife geçivereyim dostlar!
Malzemler;
Ölçüm yok demiştim ya; yine sizler için çalıştım ,didindim bir ölçü çıkartmaya gayret gösterdim işte buyurun;)
1 çay fincanı pirinç
Pirinçlerimiz haşlıycak ölçüde su (sanırım 2 fincan kadar olsa gerek)
1 lt. süt
1 su bardağı şeker
1 çimdik tuz;))
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Hazırlanışı;
Yıkanmış pirinçlerimiz bir tencereye alınır ve üzerine su ilave edilip haşlanır, haşlanan ve suyunu çekmiş olan pirinçlerimizin üzerine sütümüz(ılık olursa iyi olur zira) ilave edilir ve kaynamaya bırakılır, kaynayan sütümüz şekerle ve küçük bir kapta sütle seyreltilmiş nişastayla buluşlturulur ve son olarakta vanilyamız ilave edilir ve ocaktan alınır.
Ocaktan aldığımız sütlacımıza henüz daha sıcaklığını kaybetmemiş haldeyken yumurtamız(öyle sarısymış, beyazıymış hiiiiç uğraşmanıza gerek yok sizde göreceksiniz güzelliği vede özelliği) ilave edilir ve hızla, bir mikser yardımı ile çırpılır ( bu kısım önemli, el çabukluğu marifet;)))
Evet sıra en eğlenceli kısımda; hazır vede nazır hale gelen sütlacımız fırın kaplarına itinayla paylaştırılır ve fırın tepsisine dizilir fırının üst gözüne yerleştirlir ki üzeri nar gibi kızarsın diye...
Takriben 180- 200 derece yeterli olacaktır; üzeri kızarınca fırından azat edebilir ve soğumaya bırakabilirsinizn...
Göreceksiniz ki 1 saatin içinde sütlaçlarden eser kalmayacak;)))
Hadi ballar sizlerde bu zevkten mahrum kalmamak için sıvayın kolları! kolay gelsin;)
Afiyet bal şeker; sevgi nizaya beş çeker...
Muhabbetle...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)