16 Aralık 2010
HURMALI KURABİYE;)
Selam dostlar!
Hangimiz sevmedik çılgınlaaaaaaar gibi? derken tabiki de hurmadan bahsediyorum;)
Sevmeyenimiz yoktur diye düşünerek bugün sizler için neffis, ağızda dağılan, lokum tadında kurabişler hazırladım...
Buyurunuz önce temaşa ediniz akabinde deneyiniz ve lezzetini test ediniz;)
MALZEMELER;
*1 adet yumurta
*yarım paket tereyağı yahut margarin( keyfe keder)
*1 granül kahve fincanı pudra şekeri
*yarım paket vanilya
*yarım paket kabartma tozu
*2 su bardağı kadar un( unun cinsine göre en iyisi aldığı kadar diyelim)
*Hamurumuz daha yumuşak bir kıvamda olsun derseniz şayet 1 kaşık yoğurt ilave edebilirsiniz.
*Bendenizin istediği ağızda dağılan usul olduğundan koymayı münasip görmedim;)
İçi için;
*Küp küp doğranmış hurma
*ceviz içi
Hazırlanışı;
Derince bir kaba yumurtamızı ve pudra şekerimizi alıp bir güzel çırpmalı akabinde yağımız ilave edilmeli ve tekrar çırpmalı... Bilindiği üzere unumuz, kabartma tozumuz, vanilyamız itinayla ilave edilir veeee alet terkedilerek el işleterek yoğurma babından işlemimiz tamamlanır.
Elde ceviz büyüklüğümü desem yoksa mandalina mı desem bilemediğim hamurumuzdan koparılır ve açılır; iç harcımız koyularak top şekli verilir , yağlanmış tepsimize dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika (beyazımsı kalsın istenilir) kadar pişirilir veeeee pudra şekeri eşliğinde servise amade hale getirilir...;)
Afiyet, bal, şeker...
Herkeşlerin canı çeker...
Bu muhabbet burada biterrr...;)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)