01 Ekim 2007

Boğazım da düğümlenen hıçkırık!


Gönlümüm yokuşların da dolaşırken bugün; bir nefeslik duraklarda şahbal açayım derken henüz gün görmemiş maşuk gibi ıztırarlı ve boynu bükük yöneldim Tanrı'ya; söylemim şuydu hasbel kader;
Tanrım!
Yaşanan şerli olayları seyran edince anladım ki; cehennemin lüzumsuz değil, cennetin ucuz değil!
Ciğerlerimizi yakanların müstehaklarını ver, şu mübarek Ramazan gününde; oruçlu ağızlarına bir lokma dahi atmalarına müsade verilmeden katledilen yurttaşlarımıza Rahmet yakınlarına bol sabır ihsan eyle!
Eh terör; Umarım bu son müteharrik durumlarındır zira can çekişmen yakındır! Milletimizi ve devletimizi bölmeye hiçbir zaman gücün yetmeyecektir! çünki sen bir avuçsun bizler ise yürek ve cismimizle milyonlarcayız!
Soruyorum sana; 400 kurşunu bir avuç savunmasız masum insanımıza sıkarken hiç mi ellerin titremedi? vicdanın bu kadar mı gayz, kin ve nefretle dolduruldu? YAZIK ÇOK YAZIK!
Acımız büyük lakin milletimizin , Devletimizin sağduyusu azmi ve kararlılığı daha büyük!
Soruyorum sana; Sen nasıl bir örgütsün ki; uğruna savaştığını iddia ettiğin insanları hunharca katledebiliyorsun? Dengesizliğin hat safhada vesselam!
Kardeşlerimize, çocuklarımıza terörist diyemeyiz diyen meclisteki bir avuç terör sözcüsü insan müsveddeleri!
Sizlere de sesleniyorum; Kardeşleriniz yine neler yaptılar bakın! mübarek gün dinlemediler kan içtiler! MUTLU OLDUNUZ MU?
Unutmayın! Zalimin zulmü varsa, mazlumun Allahı var!
İnsan olan insan (afedersiniz amiyane bir tabir olacak) yediği çanağa pislemez!
Ha bir de olayı Kürt-Türk sorunuymuş gibi gösteren bazı güruhlar sizlere de bir çift sözüm var;
Bizler "gel ne olursan ol yine gel" çağrısı yapan Mevlana'nın ve asırlarca bir çok milleti sinesinde barındıran ve barındırmaya da devam eden Osmanlı'nın torunlarıyız, ayırım ve bölücülük bizim kitabımızda da yazmaz! yazan ve yazdıran sizlersiniz...
Gel ey tarör yanlısı, beyni yıkanmış, dış mihrakların kuklası, zavallı; zararın neresinden dönersen kardır düsturuyla hareketlen ve kendine gel! ya bir an önce tövbe et yüce adalete teslim ol! yada bir hiç uğruna; hem bu Dünya'da hemde öteki Alemde zelil ol!
Takdir şimdilik senin!
Sonrası için ise Tanrının!

Şükran ALTUN BATTAL.