16 Mart 2015

RACLETTE ♥

Sevgili takipçilerim sizlerinde bildiği üzere bir süreliğine Amerika'da ikamet edeceğim. Bu süre zarfında Türk mutfağının yanısıra; Dünya mutfağından izlenimlerimlede karşınızda olacağım...♥♥♥

Geçene hafta katılmış olduğum Internationel show casede İsviçreli arkadaşların masasından görsellediğim ve edinmiş olduğum bilgileri aktarıyorum... Keyifli okumalar...;) ♥


Raclette ya da Raklet, İsviçre ve Fransa'ya özgü bir peynir türü ve bu peynirin ısıtılarak, eriyen kısmını kazımak suretiyle yapılan yemek.

Raclette Fransızca sözcük olarak kazımakanlamı taşır. Yarı sert, inek sütünden yapılan bir peynirdir. Raklet peyniri genellikle 6 kiloluk tekerlek şeklinde kalıplara halinde üretilir.

Raklet peynirinin eritilmesi için yapılan modern masa üstü elektrikli raklet makinelerinin 2-4-6-8 vb. kişilik çok sayıda çeşidi vardır. Kesilen peynir kalıpları raklet makinesinin içindeki küçük küreklere konur, eriyen peynir, haşlanmış patates, soğan, kurutulmuş et veya jambon vb. üzerine dökülerek yenir.

Sırada Çikolata yapımı ile ilgili görseller ve bilgilendirmeler olucak... İlginize şimdiden teşekkürler...♥ bizi takip etmeye devam edin...;) ♥


Muhabbetle... ♥

PRATİK SUFLE ♥

Malzemeler:

1. aşama;

*2 paket yani 180 gr. bitter çikolata(kare boyut)
*1 paket krema(küçük) 200 gr.
*4 adet yumurta sarısı
*Yarım çay kaşığı zencefil ( arzuya göre)
*Yarım çay kaşığı tarçın( arzuya göre, ben ikisini de koydum sevdik...;) )

2. aşama:

*4 adet yumurta akı
*3 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı: 1.aşamadaki malzemeleri bir güzel (tencerede) pişiriyoruz. Sırası mı? şöyle ki: bir adet tencere alınır, içine 1 paket kreme ilave edilir, kremamız ısınınca 2 adet bitter çikolatamız kremayla buluşturulur veee yumurta sarılarımızda hızla karıştırmak suretiye karışıma eklenir.

2. aşamaya gelince; ayrı bir kapta; 4 yumurta akı ve 3 yemek kaşığı pudra şekeri kar haline gelinceye kadar çırpılır ve diğer pişen karışıma hafif hafif ve tahta spatula yardımıyla; yedirmek suretiye ilave edilir, ısıya dayanıklı bir kaba dökülür, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına, 10 dakika kadar pişmesi için gönderilir;)
Ilıdıktan sonra dondurma ve arzu edilen herhangi meyvelerle süslenir....

Kriz dönemlerinde hız kesen tarif...;) ♥

Afiyet olsun...♥♥♥


muhabbetle...♥



Easy Chocolate soyffle recipe;

Ingredients: 180 g. dark chocolate, 200 g heavy creme, 6 eggs, 3 dining spoon sugar powder.

Directions: 200 g heavy is poured a pan. When heated dark chocolate is poured in it and add 4 yolk and blend. Tehen take pan from oven. In a separate bowl 4 ess whites,halh tee spoon cinnemon,half tee spoon ginger,  3 tablespoons powdered sugar and o pinch of salt is thoroughly mixed. Then this mixture added first mixture with the aid of spatula. Prepared mixture is cooked araund 9 minutes in preheated 200 celsius.

Thank you in advance. Regards. ♥