07 Nisan 2009

Ispanaklı,mantarlı tavuk sarma;)




Ev perisi'nin gönüllüsü sevgili dostlarım;

Sizler için yine ve yeniden bir tarif denedim muhteşem bir lezzet..

Lakin bende ölçü sorunu olunca yaptıklarımı ölçülendirmem zor oluyor o bakımdan sizlere kabaca tarifi vericem arzu eden arkadaşlarım için tarifimizi ölçülendirebilirim sizi mi kırcam;)

Malzemeler;

*Dövülmüş ve sosta(zeyetinyağı, yoğurt, sarımsak, soğandan müteşekkil)bekletilmiş tavuk göğüsleri
*şöööle bir demet kadar ıspanak
*1 paketten az mantar
*1 büyük baş soğan
*2-3 diş sarımsak
*tuz
*karabiber

Üzeri için; salça, yoğurt ve susam

Hazırlanışı;

Tenceremize yağımız koyup soğanlarımız kavuruyoruz daha sonra ıspanak ve mantarlarımızı, sarımsağımızı (sarımsağımızı neden soğanla birlikte ilave etmiyoruz diyen arkadaşlarım olabilir şöyle izah edeyim; soğan kavruldukça karemelize olur ve karemelize oldukça da daha çok lezzet verir lakin sarımsak çabuk yanar ve yanınca da kötü bir tat verir bunuda dipnot olarak söylemeden geçemiyeceğim) ilave edip tekrar kavuruyoruz akabinde tuz karabiber ve işte iç harcımız hazır;)

Önceden soslanmış ve dövülmüş tavuk göğüslerimizi yayıp içine karışımdan bir miktar koyup rulo yapıp ve kürdan yardımıyla sabitliyoruz; son olarakta üzerine az biraz salça,yoğurt,yağ sosu hazırlayıp(ben direk pişirip üzerine kaşar ve susam koydum olay tamamen keyfe keder;) sürüyor ve susam ile şenlendiriyoruz;)

Veeee 200 derecelik fırında takriben yarım saat pişirip indirmeye yakın rendelenmiş kaşarı serpip fırından alıyor ve şekil b de görülmüş olduğu üzere safranlı pilav eşliğinde servis ediyoruz...