25 Mayıs 2012

Yeşil mercimekli kereviz çorbası...;)


”Uğraşma boşuna, seni ancak gördükleri ve duydukları kadar anlayacaklar. Kimse, bir sen daha olamayacak bu dünyada. Kimse tam anlamıyla sende seni bulamayacak. Gücün yetmeyecek herhangi bir icat edilmiş dilde kendini tam anlamıyla anlatmaya, gördükleri ancak kendi anladıkları kadarı olacak..”mevlana.

Gecenin bir vakti, dedim gireyim bloğuma ve nicedir paylaşmak istediğim ev perisi usulü çorbamın tarifini paylaşayım zira kereviz dönemi bitiyor son bir güzellik olsun sofralarımıza sağlık adına...;)

Besleyici, sağlıklı ve son derece lezzetli bir çorba...♥

Malzemeler:♥1 adet küçük kereviz(rendelenmiş)
♥1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
♥küçük, yarım haşlanmış ve tiftelenmiş tavuk göğsü
♥1 çay bardağı ceviz içi
♥2 yemek kaşığı hardallı mayonez
♥4 yemek kaşığı tepeleme yoğurt (süzme olursa daha iyi olur zira o zaman, 2 tepeleme çorba kaşığı yeterli olur)
♥2 yemek kaşığı un
♥1 yemek kaşığı tere yağı
♥1 yemek kaşığı zeytin yağı
♥1 adet yumurta
♥kafi miktarda tuz.
♥1 lt kadar su (kıvam arzuya kalmış)
♥süslemek için maydanoz ve tereyağında ısıtılmış toz kırmızı biber veya nane.

Hazırlanışı:Derince bir tencere alalım içine yoğurdumuzu, yumurtamızı, hardallı mayonezimizi,zeytin yağımızı, unumuzu koyup bir güzel çırpalım ardından suyumuzu, karıştırarak yavaş yavaş ilave edelim içine haşlanmış mercimek,tavuk göğsü ve hafif yağda sotelediğimiz rendelenmiş kerevizimizi de ilave edelim ve harlı ateşe kaynaması için bırakalım. Kaynadıktan sonra altını kısalım (tuzu bu aşamada yani kaynadıktan sonra ilave edelim). Ayrı bir yerde, tereyağında cevizimizi soteleyelim ve indirmeye yakın çorbamıza ilave edelim. Deneme yanılma metodlarıyla ortaya çıkardığım bu lezzete hayır diyemeyeceksiniz...;)

Kaseye alınan çorbamız maydanoz ve ısıtılmış toz kırmızı biber ile şenlensin, bu çorbamızın türküsü anonim olsun dillensin...;)

Afiyet olsun dostlar...;)♥♥♥

Muhabbetle...♥