29 Nisan 2007

Minik ekler pastacıklar ve tarz değiştirmiş milföy börek!



Malzemeler

Hamuru;
*3 yumurta
*1 su bardağı su
*100 gr margarin
*1 su bardağı un
*1 çorba kaşığı toz şeker
*1 tutam tuz

Kreması;
*1 yumurta
*1/2 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı un
*1,5 su bardağı süt
*1 çay kaşığı vanilya
*1/2 limon kabuğu rendesi

*Üzeri için;
-100 gr bitter çikolata
-1 çorba kaşığı tereyağı yada margarin
Ben deniz hazır çikolata soslarından kullandım tavsiye olunur;))
***Hazırlanışı;
Margarin, su, şeker ve tuzu tencereye alın ve kaynatın. Unu ilave edip 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Ilınan hamura yumurtaları tek tek kırıp mikserle iyice yedirin. Hamuru geniş uçlu sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serilmiş yada hafifçe yağlanmış fırın tepsisine hamuru bir kaşık yardımıyla tek tej dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Püf noktası;*** Pişirme sırasında ve fırını kapattıktan 40 dakika sonraya kadar fırın kapağını kesinlikle açmayın.

*Bu arada kremayı hazırlayın. Süt hariç diğer malzemeleri tencereye koyun, sütü yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak pişirin. Fırından çıkardığınız ekleri enlemesine kesin ve kaşıkla kremayı doldurun.
Üzeri için; iki seçeneğinizin olduğunu arz etmiştim;
İlki; benmari usulü eritmiş olduğumuz bitter çikolatanın kullanılması,
ikincisi ise; hazır çikolatalı soslardan alıp hazırlamak ve kullanmak...
Tamamen keyfe keder;))



Efendim bu görmüş olduğumuz ana maddesi aynı yani zatında milföy fakat şekli değiştirilmiş böreğin içini arzuya göre doldurabilrsiniz...
Ben mi ne koydum?
Hemen paylaşayım;Az biraz zeytintağın da sotelemek üzere; minik doğranmış etcikler,soğancıklar, bibercikler, domatescikler, sarımsakcıklar veeee rehyan otu, karabiber...
Şekil şekil b de görüldüğü gibi; içine malzeme koyduğumuz milföycükler bohçalanır, bohça bağı olarak aliminyum folyalar kullanılır:))
Muhabbetle sevgili dostlar muhabbetle....