25 Haziran 2007

Çilek jöleli tavuk göğsü...

Sevgili dostlar;
Malum okullar tatil oldu lakin bizim tatilimiz henüz başlamadı...
Bir yandan sıcaklarla boğuşurken bir yandan oğluşun yüzme kursuna başlaması hasebiyle biraz hareketli günler geçiriyoruz sizleri ihmal ettiğimin arzu halidir bilgilerinize sunulur;))

Sergimizin iki standı daha kaldı lakin aramızda sıkılan arkadaşlarımız var bu yüzden tatlı tarifimle ara vermek istedim...
Gerçi hepimizin bildiği beylik bir tatlı ama;))

Tarifimize gelince;
Tavuk göğsü;
*1lt süt
*1 su bardağı şeker
*5 yemek kaşığı un
*yarım paket margarin
*veee 1 adet falım damla sakızı
Jölesi;
*1 paket tart jölesi
*yeteri kadar çilek
*blendır;))

Hazırlanışı;
Margarin eritilir ve unun kokusu çıkıncaya kadar kavurulur,daha sonra sütümüz yavaş yavaş ilave edilir bu esnada da sürekli karıştırılır, kıvam alan tatlımıza şeker ve sakız ilavesi de yapıldıktan sonra ocaktan alınır ve mikserle göz göz olana dek çırpılır, sonrasında istenirse borcama istenirse kaselere dökülüp çilek jölesi eşliğinde servis yapılır...
Afiyet olsun;))

Battal Ebru tekniği ile yapmış olduğum peçeteler eşliğinde beyenilerinize sunuyorum buyurunuz efendim...
Sevgi ve de muhabbetle...