21 Aralık 2006

TATLI DÜŞLER...


Sevgili dostlar;
Bugün sene-i devriyemizin 11. yıldönümü ve oğluşumuza kardeş geleceğini öğrendiğmizin 2. ayı...
Hepinizin hayır dualarını bekliyoruz...
Veee tatlı başlasın tatlı devam etsin temennileriyle tatlı mı tatlı bir pasta tarifi ile siz sevgili dostlarımı baş başa bırakıyoruuuum...
Not; yayınladığım tarifler denenmiş olup gönül rahatlığı ile not edilebilecek tariflerdir duyruluuuur...
1.Aşama;
Kek malzemeleri;*2 yumurta
*yarım bardak süt
*yarım bardak şeker
*yarım bardak sıvı yağ
*1 bardak bardak un
*kabartma tozu
*kakao
*Arzuya göre içine dondurulmuş vişne ve bitter çikolata kırıntıları ilave edebilirsiniz(ben ettim tavsiye ederim)
Kekin hazırlanışı; tüm malzemeler sırasıyla çırpılır ve 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir...
2.Aşama;
Fırından çıkan kekimizin üzerine bir bardak soğuk süt dökülür ve kekimiz soğumaya bırakılır...
3.Aşama;
Kremanın malzemeleri;*yarım kilo süt
*1,5 Türk kahvesi fincanı un
*1,5 Türk kahvesi fincanı şeker
*50gr. margarin
Hazırlanışı; süt, un ve şeker pişirilir ve ocağın altı kapatılır sonrasında 50 gr. margarin ilave edilerek mikserele bir güzel çırpılır, soğumaya bırakılır...
4.Aşama;
İlave krema malzemeleri;*1 bardak soğuk süt
*1 paket krem şanti
Hazırlanır ve diğre soğumaya bırakmış olduğumuz kremamızın içine mikserle çırpılarak ilave edilir...
5.Aşama;
Soğumuş olan kekimiz servis tabağına alınır, üzerine hazırlamış ve yine soğutmuş olduğumuz kremamız itina ile yayılır ve en üstüne de kakao serpilir ve dolaba gönderilir (içini çeksin ve kıvam alsın istiyorsanız bir gün önceden yapmanız tavsiye olunur...)
Her ne kadar zahmetli gözükse de bence denemeye değer...
Hele birde işin için de özel bir gün varsa!
;))