02 Temmuz 2014

ERZİNCAN LOKUMU...;) ☺ ♥


Seviyorum yöresel lezzetleri zira özümüz, kökümüz, bizi biz yapan damak çatlatan lezzetler...☺ ♥

Bundan mütevellid sizlerle bugün Erzincanlı bir dostumun tarifini paylaşmak istiyorum...☺ ♥ ♥

Buyurunuz efendim...;) ☺ ♥

♥Malzemeler:*1 paket takriben 250 gr. tereyağı.
*1 su bardağı silme şeker
*2 adet yumurta
*2 çorba kaşığı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un ( ele yapışmayacak bir hamur, katı bir hamur olucak)

♥Üzeri için; pudra şekeri

Hazırlanışı: Oda ısısında ki tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım ve yağlanmış tepsiye elimizle yayalım akabinde önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. ☺ ♥

İlk sıcağı çıkan lokumumuzu dilimleyelim ( burası önemli zira soğuduktan sonra kesmek risk) üzerine pudra şekeri eleyelim. Veeeee dilerseniz şerbetle dilerseniz çay-kahve ile servis yapalım...☺ ♥

Afiyet olsun... ☺ ♥


Kereviz salatası...;) ☺ ♥


Malzemeler: *1 adet orta boy kereviz
*1 kase süzme yoğurt
*2 yemek kaşığı normal yoğurt
*3 yemek kaşığı mayonez
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 diş sarımsak
*1 çay bardağı ceviz içi
*Tuz

Hazırlanışı: Kerevizimizi soyup vakit kaybetmeden rendeleyip yoğurtla buluşturalım (zira kararma riski çok yüksek yada benim elim ağır diyorsanız şayet soyduktan sonra limonla ovup öyle rendeleyin ki kararmasın;)
) Akabinde süzme yoğurdumuzu, normal yoğurdumuzu ve mayonezimizi bir kaba alıp suyla açalım içine 2 diş sarımsak rendeleyelim zeytinyağımızı ilave edip servis aşamasında ceviz ve maydanoz ile süsleyelim...;)

Dipnot: Bendeniz kase olarak portakal kabuğu tercih ettim siz de dilerseniz farklı bir sunum olsun babından tercih edebilirsiniz...;) )

Afiyet olsun... ☺ ♥

Günün incisi;

''Güneş, ışık ve sıcağından başkalarını faydalandırmak için kendine yalvarılmasını beklemez. Sen de güneş gibi ol, beklenilen iyiliği istenilmeden yap.''

Epiktetos - Düşünceler ve Sohbetler 

Muhabbetle... ☺ ♥