17 Nisan 2008

Akdeniz usulü somon ve Oktay usta usulü Şam tatlısı;)



Gayet basit ve lezzetli bir yemek...

Fileto haline getirdiğimiz somonları zeytin yağı ile yağladığımız tepsiye diziyoruz, daha sonra üzerine tuz biraz karabiber ilave ediyoruz, defne yapraklarımızı diziyoruz ve en üstünede ince dilimlenmiş domateslerimizi, soğanlarımızı, sarımsak çentmelerimizi yerleştirdik mi tamamdır(ben üstünede az biraz zeytin yağı gezdirdim) 230 derece fırında 20-25 dakika yeterli oluyor;)



Şam tatlısı için gereken malzemeler;

*1 su bardağı un
*2,5 su bardağı irmik
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı zeytin yağı
*yarım çay bardağı pekmez
*yarım çay bardağı süt
*1 çorba kaşığı kabartma tozu
*vanilya
*limon kabuğu rendesi

Şerbeti;

*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*yarım limon suyu

Hazırlanışı;

Malzemeler kek çırpma sırasında karıştırılır ve yağlanmış tepsiye dökülür;)
Fırına(180 derece lik) gönderilir, fırından çıkan tatlımız önceden hazırlanmış ve ılık hale getirlmiş şerbetiyle buluşturulur...

Püf noktası; tatlıda şerbette ılık olacak;)

Afiyet olsun...