20 Kasım 2007

Ramazan esintileri...


Sevgili blog dostları;
Milletimizin acılarla yoğrulup akabinde tekrar be tekrar kenetlendiği acılarımızın taze olduğu günlerde;
ziyafet sofrası paylaşmak rikkatime dukunacağı içim şimdi paylaşıyorum iyi fikir edinmeler sizlere...


Zeytinyağlı enginar;

Malzemeler:

6 konserve enginar

1 kâse konserve sebze garnitür (havuç, patates, bezelye)

2 su bardağı su

4 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:
* Konserve enginarların suyunu süzüp yayvan bir tencereye dizin. Konserve garnitürün suyunu süzüp sebzeleri bir kâseye alın. Garnitürü enginarların içine paylaştırın.

* Tencereye su ve tuz ilave edip zeytinyağını enginarların üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 10-15 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun...