
Sevgili blog dostları;
Milletimizin acılarla yoğrulup akabinde tekrar be tekrar kenetlendiği acılarımızın taze olduğu günlerde;
ziyafet sofrası paylaşmak rikkatime dukunacağı içim şimdi paylaşıyorum iyi fikir edinmeler sizlere...

Zeytinyağlı enginar;
Malzemeler:
6 konserve enginar
1 kâse konserve sebze garnitür (havuç, patates, bezelye)
2 su bardağı su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
* Konserve enginarların suyunu süzüp yayvan bir tencereye dizin. Konserve garnitürün suyunu süzüp sebzeleri bir kâseye alın. Garnitürü enginarların içine paylaştırın.
* Tencereye su ve tuz ilave edip zeytinyağını enginarların üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 10-15 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun...