10 Mayıs 2012

Çilek soslu kek...;)


Hazır Anneler günü de yaklaşırken sizlere bir alternatif sunayım istedim...

Hem gönlünüzün nağmelerini dile getirecek muhteşem görünümlü bir kek hemde sunumu yapabileceğiniz eternıty aparatları...

Şimdi siz keki yapsanız bir eternıty kalıbına koysanız ve anneciğinizin kapısını çalsanız...

Anlatılmaz yaşanır diyorum veee tarifime geçiyorum...;)

Malzemeler:

♥ 1 su bardağı şeker
♥ 1 su bardağı yoğurt
♥ 1 su bardağı sıvı yağ
♥ 3 adet yumurta
♥ 1 paket kabartma tozu
♥ 1 paket vanilya
♥ 1 küçük paket kakao
♥ 1-2 damla limon esansı
♥ 3 su bardağı kadar un( her bardağı eleyerek ve teker teker koyup kıvama bakın, bloggercisinden un ölçüsü... Artar yahut eksilebilir.)

Sosu için;

♥ yarım limon suyu
♥ 1 kutu pudra şekeri
♥ 3-4 damla çilek esansı ( büyük marketlerde,dr oetker'in pasta süsleme reyonlarında var...;)
♥ kürdan ucuyla kırmızı gıda boyası

Hazırlanışı:Şeker ve oda ısısında ki yumurtalarımız bir güzel çırpılır içine yine oda ısısında ki yoğurdumuz ilave edilir ve tekrar çırpılır... Sıvı yağımızda işleme dahil edildikten sonra limon esansımız ve unumuz, kabartma tozumuz ve vanilyamız olayla bütnleşir ve ortaya boza kıvamından biraz daha yoğun bir hamur çıkartılır ... Bir adet kek kalıbı alınır yağlanır ve unlanır önce hamurun yarısı dökülür arasına kakao serpiştirilir sonra diğer yarısı da ilave edilir önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında takriben 40-45 dakika pişirilir...♥♥♥ Kekimiz pişedursun bir bir kenarda sosumuzu hazırlıyalım... Önce limon suyumuzu bir kaba sıkalım ardından pudra şekeri ve çilek esansını da ilave edelim pürüzsüz bir hal alıncaya denk karıştıralım son olarak ta gıda boyamızı kattık mı işlem tamamdır...;) Ilıyan kekimizin üzerine itinayla dökelim ve donması için buzdolabına gönderelim...:)


Sevgileri yarına bırakmayalım diyorum ve özel günleri fırsata çevirip gidip annelerimizin gönüllerini alalım istiyorum...;)

Bir dilim kek, bir tutam muhabbet ve sonucu paha biçilmez bir anı...;)♥♥♥

Kolay gelsin...;)

Muhabbetle...♥♥♥