26 Aralık 2014

Cranberry (Kırmızı ayı üzümü) sosu ♥

Yeni keşifler, yeni denemeler...♡
5 ayı aşkın bir süredir, sizlerinde bildiği üzere Amerika'da ikamet etmekteyim... Taşınmaydı, yerleşmeydi derken yeni keşiflere henüz yelken açabilmiş olmanın süruruyla bloğumun başından sizlere seslenmekteyim...
Hayat Türkiye'de olduğundan daha hızlı burada... Bir koşturmaca, bir telaş bünyemizde hasıl, hayatımızda nazır olarak devam etmekte an be an...

İnsanoğlu her ortama ve koşula alışıyor... Helede insanı ve doğayı seviyorsanız Yaradandan ötürü daha bir çabuk oluyor adapteniz...;) ♥

Belli bir süre sizlere Okyanus ötesinden sesleneceğim...
Sizler geceyi ben gündüzü, ben geceyi sizler gündüzü yad ederken gündönümlerinde buluşup hasbihal edeceğiz...;)

Ev perisi burada da boş durmuyor ve sizler için yeni lezzet keşiflerine çıkıyor... deniyor, yanılıyor ve huzurunuza tariflerin en oluruyla çıkıyor...♥

Buyurunuz efendim...

Cranberry sosu ♡  Amerikalılar hindinin yanında tüketmeyi tercih ediyor, şükran gününe katıldığımız davette merakımı celbetmişti zat-ı şahaneleri; cranberry... ♥♥

Sos için;
Malzemeler;
*1 paket cranberry
*1 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
*Yarım ananas
*1 adet limon kabuğu rendesi
*1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı; Cranberrylerimizi tencerede 1 su bardağı su ve 1 su bardağı şeker ile kaynatıyoruz ( kısa sürede eridiğini göreceksiniz ). Kabuğundan ayrılan ve eriyen berrylerimizi ocaktan alıp yarım ananası doğrayıp,1 tatlı kaşığı tereyağmızla birlikte rondodan geçiriyoruz. Son olarak limon kabuğu rendesi ile aromamıza aroma katıp kaselere doldurup servis yapıyoruz...;) İster et yemeklerinizin yanında isterse tatlıların yanında ( damak zevkinize göre) servis edebilirsiniz...


Afiyet olsun... ♥


Cranberry nam-ı diğer kırmızı ayı üzümü hakkında geniş bilgi için lütfen tıklayınız...;)


Muhabbetle... ♥