30 Temmuz 2012

MANTI;)




Sevgili Dostlar!

Bir yemek sitesi sahibesinin denemediği yemek kalmamalıdır dedim ve gözde ziyadesiyle büyütülen lakin deneyince hiçde öyle olmadığı görülen, büyük küçük kimsenin hayır diyemiyeceği bir lezzet...

Evet evet geleneksel yemeğimiz MANTI;)

Sizlerle aşama aşama paylaşacağım;

İlk aşama hamurumuzun yoğurulması ve dinlendirilmesi;)

Malzemeler;

*4 su bardağı un (biz 4 kişiydik ve 1 kişiye 1 su bardağı un yeterli geliyor)
*1 adet yumurta
*Yeterince ılık su
*Tuz

İç malzemesi;*200 gr. kadar kıyma
*1 adet kuru soğan
*Tuz
*Karabiber
*Nane
*1 adet domates rendesi
*Fesleğen

Hazırlanışı;Unumuzu tuzumuzala karıştıralım, ortasını açalım ve yumurtamızı kıralım akabinde ılık suyumuzu ilave edip sert bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hazırladığımız hamurumuzu 15-20 dakika dinlendirelim.

İkinci aşama;
Bu aşamada şekilde görüldüğü üzere hamurmuz yeterli kalınlıkta, unlama yardımı ile açılır ve arzu edilen büyüklükte parçalar kesilir.

Üçüncü aşama;
Burda artık kıyma harcımızla hamuru buluşturma sanatını gerçekleştiriyoruz ve Kütayha yöresi ağzıyla koca kulak şekilleri hazırlıyoruz (mantımızın adı koca kulaktır efendim)

Dördüncü aşama;Görüldüğü üzere bir tencere yağlı ve tuzlu suda mantılarımız haşlanmış ve servisten bir önceki aşamaya alıştırılmış;)

Veee son aşama yani beşinci aşamamız; Tereyağı, nane ve salça üçlüsü tavada sos kıvamına getirilir ve sarımsaklı yoğurt üstüne cosss diye dökülür zira işin zevki bu kısımda yatmaktadır;)

Sözün bittiği yerdeyiz sevgili muhabbet gönüllüsü dostlarım;) Buyurunuz afiyet olsun...♥

Deneme cesareti gösterin ve deneyin yorumlarınızı bekliyoruuuum...

Muhabbetle...♥