20 Nisan 2014

Ballı, muzlu; CUPE CAKE...;) ☺ ♥



Malzemeler; *2 adet olgun muz
*1 tatlı kaşığı tarçın
*2 yemek kaşığı kuşburnu marmelatı
*1 kupadan 2 parmak eksik  bal şerbeti (2 yemek kaşığı balı suyla karıştırıp şerbet hazırladım)
*1 adet yumurta
*1,5 yemek kaşığı kadar pudra şekeri
*Yarım kupa  sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
*2,5-3 su bardağı kadar un (kıvamına bakarak ilave yapalım)
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
(*cevizde çok yakışır dediğinizi duyar gibiyim ben koymadım lakin sizler 1 yemek kaşığı da çekilmiş ceviz içi ilave edip cupa cakemizi zenginleştirebilirsiniz.)
Hazırlanışı: Öncelikle bir kapta muz ve tarçını ezip püre haline getirdim. Başka bir kapta yumurtamı bir fiske tuzla köpük köpük olana kadar çırptım. Çıptığım yumurtama bal şerbetimi, sıvı yağımı ve pudra şekerimi ilave edip tekrar çıprtım bu aşamada 2 yemek kaşığı kuşburnu marmelatımı ilave edip tekrar çıptım son olarak ayrı bir kapta ezmiş olduğum tarçınlı muz karışımımı ilave edip çıpma işleminde tabir-i caizse nirvanaya ulaştım...;))) Veee sıra geldi katı malzemelere... Un, kabartma tozu ve vanilyayıda oyuna dahil edince cup cakemizin hamuru şekil almaya başladı bile... ☺ ♥

Boza kıvamında ki hamurumuzu mini cup cake kalıplarımıza döküp (Tam doldurmayın, taşar. Not: bu bilgi mutfakta ilk deneyimini yaşayacak olanlara gelsin... ;) 180 derecelik fırında 20- 25 dakika (üzeri kızarana denk) pişirelim. Etrafa mis gibi muz ve tarçın kokusundan mütevellid birde bal kokusu eklenince baharı bekleyen kumruların habercisi bir ambiyans oluştu bile...;))) ☺ ♥
Pişen cupe cakelerimizi servis tabağımıza alıp ister sıcak sıcak ( ki ben sevgiyle böylesini tavsiye ederim) ister soğuduktan sonra kahve ve çay, olmadı süt seramonilerimize eşlik neffis bir yarenvari hoşlukta bizden size olsun...☺ ☺ ☺

Afiyet, bal ,şeker...
Sevgi nizaya beş çeker (Aşık şükravi)
Klasiğimizle potumuzu sonlandıralım...
Haydin kalın sağlıcaklan...;) ☺ ♥

Muhabbetle...