11 Ocak 2015

KARAMEL AROMALI, CEVİZ DOKUNUŞLU GÜZELLİKS... ♥


Üretmek....

Her yeni doğan güne bir şey armağan etmek...

Sevdiğiniz insanların yüzünde tebessüme yol açmak...

Haydi buyurun bakalım tebessüm sebebi olmaya...♥

Malzemeler:♥2 yumurta
♥3 yemek kaşığı agave şurubu
♥2 yemek kaşığı  tepeleme pudra şekeri
♥100 gr. tuzsuz tereyağı
♥1 çay bardağı sıvı yağ
♥1 çay  bardağı yoğurt
♥1 çay  bardağı süt
♥1 su bardağı çekilmiş ve 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulmuş ceviz içi
♥1 tatlı kaşığı tarçın
♥1 çay kaşığı karbonat
♥Boza kıvamı verecek ölçüde temkinli un ilavesi ( takriben 2-2,5 su bardağı gibi)

Üzeri için krema malzemeleri; ♥2,5 su bardağı süt
♥2 yemek kaşığı  tepeleme nişasta
♥3 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı; Oda ısısında ki yumurtalarımızı agave şurubu ve pudra şekeri ile çırpıp sıvı malzemeleri ardından kuru malzemeleri ilave edip boza kıvamında bir hamur elde ediyoruz ( bu aşamada kavrulmuş ceviz içindende 2 yemek kaşığı kadar ilave ediyorum, kalanını kremamı süslemek için kullanıcam ). Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbımıza döküp 180 derecelik fırında pişiriyoruz...♥

Pişen hamurumuz servis tabağına çevrilmiş bir halde bekleyedursun... Biz enfes karemelli kremamızı hazırlayalım... Öncelikle toz şekerimizi tavada eritiyoruz likit hale gelip az karamel aroması verdiğinde sütümüzü ilave ediyoruz hemen akabinde nişastamızıda ilave edip 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin ilavesiyle krema pişirme işlemimizi tamamlıyoruz...;) ♥

Son olarak servis aşamasındaki tartımızın üzerine kremamızı döküp üzerini kavrulmuş ceviz içi ile şenlendirdiğimiz tatlımızı dinlenmesi için buzdolabına gönderiyoruz... 1-2 saat sonra afiyetle test edip nirvanaya ulaşabilirsiniz...

Afiyet olsun...♥

Muhabbetle... ♥ ♥ ♥