16 Temmuz 2007

Ve İNSAN1!


İnsanlıktan çıkmış fakat nedamet edip tekrar insanlık vasıflarını taşımaya mümeyyiz herkesi insanlığa davet ediyorum zira davete icabet gerek!
Yıllar yıllar var ki;İnsanlık gerçek insanı bekliyor; Erdemli, vicdanlı, faziletli, ruhu öteleri çok öteleri soluklarken, bedeni; nizam ve intizamıyla göz kamaştıran O yüce (Ali) KUTLU İNSANI...
İç ahengi dışına aksetmiş; Alicenap, mütevazi, tıpkı dolu başaklar misüllü başı yerde lakin gönlü her türlü hezeyana karşı mukavemetli O nurlu insanlar nerede?
Nere de; O yaşamaktan ziyade yaşatma sevdalısında olan, kendisi için arzuladıklarını başkaları için de arzulayan, düşene bir tekme de sen vur söz dizesinin henüz vukuu bulmadığı; diliyle kimsenin incinmediği, eliyle düşeni tutup kaldırma gönüllüsü, hiçbirşey yapamasa dahi tebessümüyle olsun insanlardan pozitif enerjisini esirgemeyen meleklerin gıpta, şeytanların tarumar olduğu gözleri yaşlı, sineleri telaşlı O güzide insanlar...
Merakımı celbetti; dedim birde sözlüğe bakayım; İNSAN ne mana ifade ediyor?
Evet Türk dil kurumunun hazırlamış olduğu sözlükten;
İnsan; 1.İki eli olan, iki ayak üzerinde dolaşan, sözle anlaşan, akıl ve düşünme yeteneği olan en gelişmiş canlı.
2.sıfat, mecaz Huy ve ahlak yönünden üstün nitelikli (kimse).
Yorumu siz değerli dostlarıma bırakıyorum...
Ben deniz ise acizane yorumlarımı; Batuş oğlanın ısrarla şekilli kurabiye yapalım edalarına karşı koyamadığımdan ve konsantremin dağılmasından dolayı bir daha ki postuma bırakıyor hepinizi sevgiyle ve de muhabbetle kucaklıyorum;))