Sevgili dostlar; hiç incirli sütlaç olur mu demeyin ben yaptım oldu...
Bildiğimiz tatlılara renk getirmekte üstüme yoktur...
Eskiden Rahmetli anneannem; sütlü incir tatlısı yapardı ve de çoook lezzetli olurdu işte arkadaşlar ilham noktam( itiraf ediyorum anneannem) oldu...
Ben deniz de süt ile incirin birbirine çok yakıştığını düşünenleren oldum!
Veeee ilk denememi sütlü bir tatlı olan ; Sütlaç üzerinde gerçekleştirdim!
Tadanlardan beğeni dolu sözler aldığım için de yayınlamakta ve sizlerle paylaşmakta bir sakınca görmedim...
Buyurunuz efendiiiim;
Malzemeler:
*1 l süt
*1 su bardağı şeker
*Kase adedince bir yada iki(yine arzuya göre) önceden ıslatılmış incir
*1,5 çay bardağı pirinç
*1 yemek kaşığı(silme) nişasta(katı ve sulu tercihinize göre ayarlanabilir,ben katı sevenlerdenim)
*1 vanilya
*pirinçleri önceden haşlamak için bir miktar su
*üzeri için:tarçın, ceviz...
Hazırlanışı;
Temizlediğimiz pirinçler bir miktar su ile kaynatılarak yumuşatılır ve üzerine süt ilave edilerek kaynamaya bırakılır sonrasında şeker ilave edilir( burası önemli neden önemli hemen açıklıyorum; bu sayede hem sütün içerisindeki laktozdan faydalanmış hemde sütteki kalsiyum kaybını önlemiş oluyoruz...) ara sıra karıştıralım ki dibi tutmasın arkadaşlar, bir miktar kaynayan sütlacımıza;süt ile seyrelttiğimiz (bir kapta az bir sütle nişastamızı eritelim) nişastamızıda ilave edelim. Kaynamış , pirinciyle ve nişastasıyla hemhal olmuş sütlacımıza yoğun aromasından faydalanmak için bir de vanilyamızıdan ilave edelim; kaselerimize suda bir miktar beklettiğimiz incirleri doğrayalım üzerine kaynar kaynar sütlacımızı dökelim işlem tamam!
İşte soğuk günlerde içimizi ısıtacak ve aynı zaman da mutluluk hormonumuzu alt üst edecek bir tatlı afiyet olsun efendim...
Ramazana ayına'da yakışır yani...
Not; bu arada arkadaşlar sizler için güllaçta yapmıştım ama anlaşılan sizler için değil bizler için olmuş ki; resmini çekmeden tüketmişiz kısmet artık bir daha ki sefere:(((
Huzurlu ve enerji dolu bir hafta diliyorum...