09 Mart 2006

SÜNGER TATLISI...



Sevgili dostlar; biz bu tatlıya kendi aramızda hani şu reklamlardaki sünger var ya işte onun adını kullanıyoruz...
Çok çabuk tüketildiği için kenarlarını sunmak zorunda kaldım görüntü sizleri yanıltmasın çok güzel kabarıyo bundan emin olabilirsiniz...
Yanında yine yazdan hazırlayıp sakladığım kırmızı erik suyu yine kolaya inat masamızda arz-ı endam ediyor...



MALZEMELER;

-3Yumurta

-4 Kahve fincanı şeker

-6 Kahve fincanı un

-3 Yemek kaşığı yoğurt

-1 paket kabartma tozu ve vanilya...

ŞURUBU İÇİN; -10 Fincan şeker

-15 Fincan su

-Yarım limondan az limon suyu...

HAZIRLANIŞI;Yumurta, şeker, yoğurt bir güzel çırpılır sonrasında un ve kabartma tozu ilave edilir, vanilyayı da koyduk mu doğru fırına...

Fırından çıkışta önceden kaynatıp soğutmuş olduğumuz şerbeti üzerine bir güzel dökelim ve dinlenmeye bırakalım...

ÜZERİ İÇİN; Tamamen damak zevkinize göre süsleyebilirsiniz özgürsünüz arkadaşlar...

Ben şahsen; dondurma ve kaymak tavsiye ediyorum çok nefis oluyo...

DİPNOT;Bu arada fincan ölçümüz; Türk kahvesi fincanıdır haberiniz olsun!

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...

24 yorum:

sennur dedi ki...

Sevgili Şükran,
Çok pratik ve güzel bir tatlı. Ellerine sağlık, afiyet olsun:)))
Sevgiyle kal.

Serra dedi ki...

Yogurt tatlisi diye yapti galiba bir arkadas, irmiksiz revani gibi. Goruntusu oyle. Revaniye gore daha bir hafif oluyordur herhalde. Afiyet olsun.

NAZLICA dedi ki...

Ben de fincan ölçüsünü soracaktım ki aşağıda yazmışsın. Hafif güzel bir tatlı bu ellerine sağlık canım.

akçahan dedi ki...

Afiyet olsun Şükran, pratik ve güzel, ellerine sağlık.

evperisi dedi ki...

Arkadaşlar;
Evet gerçekten de hafif ve güzel bir tatlı...
Siz de yapın birlikte afiyet olsun...
Sevgiyle ve de muhabbetle...

Beyhan dedi ki...

Şükran'cım ben erik suyundan bir bardak istiyorum.Çok canım istedi:((

pala cini dedi ki...

şükran hanım ellerine sağlık çok güzel olmuş ama bize kenarlarınımı ikram ettiniz? sanırım sizin evdede tatlı canavarı var...afiyet bal şeker olsun kolestrole dikkat ..sevgiyle kalın.

Candan dedi ki...

Şükrancım Harika görünüyor hele üzerindeki kaymak beni aldı götürdü ve yanındaki erik suyuyla dur geliyorummmmm:)))) .İyi bir hafta diliyorum:)))) sevgilerimle:)))

didem şahin dedi ki...

şükrancım merhaba,
bu tatlıda nefis görünüyor.ben san bişey dicem teflonda pastayı beceremedim canım ben ya.ortası simsiyah olup kalıyor.hemde en küçük ocakta en kısıkta.ama bir kez daha deneyecem,taktım ona kafayı.

evperisi dedi ki...

Beyhancığım; ne demek hemen gönderiyorum...
Sevgili pala çini; kollestrole dikkat ederiz sağolasın...
Candancığım;bekliyorum hadi gel...
Didemciğim; hay allah ya bak üzüldüm şimdi...
Acaba teflon tavandan mı ha ne dersin?
Bence; kenarları kızarmaya başlayınca al ocaktan fazla bekleme...
Hafif bir kızarıklık olabilir altında bıçakla kazırsın olmaz mı canım...
Sürekli de yaptığım bir tarif ama!
Acaba yapmaya size mi gelsem?

Gülderen Çakır dedi ki...

Sünger tatlısı isminde bir tarifi ablamla evlenmeden önce sıkça yapıyorduk ama ayrı düşünce uzun süredir yapmamıştım tekrak bana o güzel günleri hatırlattığınız için teşekkürler kaymakla çok nefis olacağını düşünüyorum elinize sağlık

Adsız dedi ki...

şurubunu da türk kahvesi fincanıylamı ölçüyoruz

Ev Perisi dedi ki...

Sewvgili isimsiz kardeş;
Evet canım ya biraz yorucu oluyo ama türk kahvesi fincanıyla ölçüyoruz;)
Ne yapalım tarif böyle:(
Ama sonuç mükemmel!
Afiyet olsun şimdiden...
Muhabbetle...

Adsız dedi ki...

iğrenç miş be öööö bnm hiç hosuma gitmedi tavsiye etmem yane sizede

Adsız dedi ki...

annem bu tatlıyı yaptı ve ilk tadan ben oldum yalan sölemiycem tadı iğrençti ama soğuyunca gerçekten çok güzel oldu ama bence şekeri çok fazla ama güzel bir atlı sıcak ve şekerliycen iğrençti ööööööööö ama dediğim gibi soğuyunca harika oldu

Ev perisi;) dedi ki...

Sevgili isimsiz arkadaşım yada kardeşim;

Öncelikle bloğuma hoşgeldin!
Senin gibi cici bir kıza bir nimete ööööö denmemesi gerektiği sanırım öğretilmiştir harhalde boşluğuna geldi diye düşünüyorum canım benim;)

İkincisi bu tür tatlılar; şerbetini iyicie çekmesi ve keskin tadı yumuşaması bakımından(künefe hariç) soğuk tüketilir:D

Gelelim sonuca ( giriş, gelişme sonuç gibi oldu:DDD)Afiyet bal şeker olsun beyenmene sevindim;)

Muhabbetle...
Anneciğine selamlar...

aylaergen dedi ki...

Ellerinize saglik cok lezzetli olmus.Büyük keyifle önce tarifinizi uyguladim sonra yedim :)Kendinize iyi davranin hoscakalin...

ev perisi dedi ki...

Sevgili Ayla Ergen;

Afiyet bal şeker olsun umarım memnun kalmışsındır...

Her zaman beklerim...

Muhabbetle...

seyhan dedi ki...

merhaba sunger tatlısını yapmak istedim ama tarıfın tam ortasından kayan resim geciyor.. nasıl kaldırabilirim:)

ev perisi;) dedi ki...

Merhaba seyhancığım! senin için hemen tarifi takrarlarım canım benim;)

Buyur canım:

MALZEMELER;

-3Yumurta

-4 Kahve fincanı şeker

-6 Kahve fincanı un

-3 Yemek kaşığı yoğurt

-1 paket kabartma tozu ve vanilya...

ŞURUBU İÇİN; -10 Fincan şeker

-15 Fincan su

-Yarım limondan az limon suyu...

ev perisi;) dedi ki...

HAZIRLANIŞI;Yumurta, şeker, yoğurt bir güzel çırpılır sonrasında un ve kabartma tozu ilave edilir, vanilyayı da koyduk mu doğru fırına...

Fırından çıkışta önceden kaynatıp soğutmuş olduğumuz şerbeti üzerine bir güzel dökelim ve dinlenmeye bırakalım...

ÜZERİ İÇİN; Tamamen damak zevkinize göre süsleyebilirsiniz özgürsünüz arkadaşlar...

Ben şahsen; dondurma ve kaymak tavsiye ediyorum çok nefis oluyo...

DİPNOT;Bu arada fincan ölçümüz; Türk kahvesi fincanıdır haberiniz olsun!

afiyet olsun seyhancığım;)

Adsız dedi ki...

merhaba,
sünger tatlısı çok sevdiğim bir tatlı sevgili yengem çok güzel yapar saolsun.sizinde ellerinize sağlık ama fırında kaç dercede pişireceğimizi öğrenmek istiyorum ayrıca fırını önceden mi ısıtacağız.cvbınız için şimdiden tşk. iyi günler

ev perisi;) dedi ki...

Merhaba adsız okurum;

Hemen suallerine cevap vereyim;)

Fırın derecemiz 170 ve önceden ısıtılmış olursa her zaman daha iyi sonuç alınır bilgi dağarcığınıza itinayla sunulur;)

Muhabbetle...

Adsız dedi ki...

çok güzel gözüküyor.Yarın yapıp afiyetle yiyeceğim,buyrun sizde gelin.Ellerinize sağlık.....