Sevgili dostlar; biz bu tatlıya kendi aramızda hani şu reklamlardaki sünger var ya işte onun adını kullanıyoruz...
Çok çabuk tüketildiği için kenarlarını sunmak zorunda kaldım görüntü sizleri yanıltmasın çok güzel kabarıyo bundan emin olabilirsiniz...
Yanında yine yazdan hazırlayıp sakladığım kırmızı erik suyu yine kolaya inat masamızda arz-ı endam ediyor...
MALZEMELER;
-3Yumurta
-4 Kahve fincanı şeker
-6 Kahve fincanı un
-3 Yemek kaşığı yoğurt
-1 paket kabartma tozu ve vanilya...
ŞURUBU İÇİN; -10 Fincan şeker
-15 Fincan su
-Yarım limondan az limon suyu...
HAZIRLANIŞI;Yumurta, şeker, yoğurt bir güzel çırpılır sonrasında un ve kabartma tozu ilave edilir, vanilyayı da koyduk mu doğru fırına...
Fırından çıkışta önceden kaynatıp soğutmuş olduğumuz şerbeti üzerine bir güzel dökelim ve dinlenmeye bırakalım...
ÜZERİ İÇİN; Tamamen damak zevkinize göre süsleyebilirsiniz özgürsünüz arkadaşlar...
Ben şahsen; dondurma ve kaymak tavsiye ediyorum çok nefis oluyo...
DİPNOT;Bu arada fincan ölçümüz; Türk kahvesi fincanıdır haberiniz olsun!
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...
24 yorum:
Sevgili Şükran,
Çok pratik ve güzel bir tatlı. Ellerine sağlık, afiyet olsun:)))
Sevgiyle kal.
Yogurt tatlisi diye yapti galiba bir arkadas, irmiksiz revani gibi. Goruntusu oyle. Revaniye gore daha bir hafif oluyordur herhalde. Afiyet olsun.
Ben de fincan ölçüsünü soracaktım ki aşağıda yazmışsın. Hafif güzel bir tatlı bu ellerine sağlık canım.
Afiyet olsun Şükran, pratik ve güzel, ellerine sağlık.
Arkadaşlar;
Evet gerçekten de hafif ve güzel bir tatlı...
Siz de yapın birlikte afiyet olsun...
Sevgiyle ve de muhabbetle...
Şükran'cım ben erik suyundan bir bardak istiyorum.Çok canım istedi:((
şükran hanım ellerine sağlık çok güzel olmuş ama bize kenarlarınımı ikram ettiniz? sanırım sizin evdede tatlı canavarı var...afiyet bal şeker olsun kolestrole dikkat ..sevgiyle kalın.
Şükrancım Harika görünüyor hele üzerindeki kaymak beni aldı götürdü ve yanındaki erik suyuyla dur geliyorummmmm:)))) .İyi bir hafta diliyorum:)))) sevgilerimle:)))
şükrancım merhaba,
bu tatlıda nefis görünüyor.ben san bişey dicem teflonda pastayı beceremedim canım ben ya.ortası simsiyah olup kalıyor.hemde en küçük ocakta en kısıkta.ama bir kez daha deneyecem,taktım ona kafayı.
Beyhancığım; ne demek hemen gönderiyorum...
Sevgili pala çini; kollestrole dikkat ederiz sağolasın...
Candancığım;bekliyorum hadi gel...
Didemciğim; hay allah ya bak üzüldüm şimdi...
Acaba teflon tavandan mı ha ne dersin?
Bence; kenarları kızarmaya başlayınca al ocaktan fazla bekleme...
Hafif bir kızarıklık olabilir altında bıçakla kazırsın olmaz mı canım...
Sürekli de yaptığım bir tarif ama!
Acaba yapmaya size mi gelsem?
Sünger tatlısı isminde bir tarifi ablamla evlenmeden önce sıkça yapıyorduk ama ayrı düşünce uzun süredir yapmamıştım tekrak bana o güzel günleri hatırlattığınız için teşekkürler kaymakla çok nefis olacağını düşünüyorum elinize sağlık
şurubunu da türk kahvesi fincanıylamı ölçüyoruz
Sewvgili isimsiz kardeş;
Evet canım ya biraz yorucu oluyo ama türk kahvesi fincanıyla ölçüyoruz;)
Ne yapalım tarif böyle:(
Ama sonuç mükemmel!
Afiyet olsun şimdiden...
Muhabbetle...
iğrenç miş be öööö bnm hiç hosuma gitmedi tavsiye etmem yane sizede
annem bu tatlıyı yaptı ve ilk tadan ben oldum yalan sölemiycem tadı iğrençti ama soğuyunca gerçekten çok güzel oldu ama bence şekeri çok fazla ama güzel bir atlı sıcak ve şekerliycen iğrençti ööööööööö ama dediğim gibi soğuyunca harika oldu
Sevgili isimsiz arkadaşım yada kardeşim;
Öncelikle bloğuma hoşgeldin!
Senin gibi cici bir kıza bir nimete ööööö denmemesi gerektiği sanırım öğretilmiştir harhalde boşluğuna geldi diye düşünüyorum canım benim;)
İkincisi bu tür tatlılar; şerbetini iyicie çekmesi ve keskin tadı yumuşaması bakımından(künefe hariç) soğuk tüketilir:D
Gelelim sonuca ( giriş, gelişme sonuç gibi oldu:DDD)Afiyet bal şeker olsun beyenmene sevindim;)
Muhabbetle...
Anneciğine selamlar...
Ellerinize saglik cok lezzetli olmus.Büyük keyifle önce tarifinizi uyguladim sonra yedim :)Kendinize iyi davranin hoscakalin...
Sevgili Ayla Ergen;
Afiyet bal şeker olsun umarım memnun kalmışsındır...
Her zaman beklerim...
Muhabbetle...
merhaba sunger tatlısını yapmak istedim ama tarıfın tam ortasından kayan resim geciyor.. nasıl kaldırabilirim:)
Merhaba seyhancığım! senin için hemen tarifi takrarlarım canım benim;)
Buyur canım:
MALZEMELER;
-3Yumurta
-4 Kahve fincanı şeker
-6 Kahve fincanı un
-3 Yemek kaşığı yoğurt
-1 paket kabartma tozu ve vanilya...
ŞURUBU İÇİN; -10 Fincan şeker
-15 Fincan su
-Yarım limondan az limon suyu...
HAZIRLANIŞI;Yumurta, şeker, yoğurt bir güzel çırpılır sonrasında un ve kabartma tozu ilave edilir, vanilyayı da koyduk mu doğru fırına...
Fırından çıkışta önceden kaynatıp soğutmuş olduğumuz şerbeti üzerine bir güzel dökelim ve dinlenmeye bırakalım...
ÜZERİ İÇİN; Tamamen damak zevkinize göre süsleyebilirsiniz özgürsünüz arkadaşlar...
Ben şahsen; dondurma ve kaymak tavsiye ediyorum çok nefis oluyo...
DİPNOT;Bu arada fincan ölçümüz; Türk kahvesi fincanıdır haberiniz olsun!
afiyet olsun seyhancığım;)
merhaba,
sünger tatlısı çok sevdiğim bir tatlı sevgili yengem çok güzel yapar saolsun.sizinde ellerinize sağlık ama fırında kaç dercede pişireceğimizi öğrenmek istiyorum ayrıca fırını önceden mi ısıtacağız.cvbınız için şimdiden tşk. iyi günler
Merhaba adsız okurum;
Hemen suallerine cevap vereyim;)
Fırın derecemiz 170 ve önceden ısıtılmış olursa her zaman daha iyi sonuç alınır bilgi dağarcığınıza itinayla sunulur;)
Muhabbetle...
çok güzel gözüküyor.Yarın yapıp afiyetle yiyeceğim,buyrun sizde gelin.Ellerinize sağlık.....
Yorum Gönder