05 Şubat 2006

ZEYTİNLİ SEVGİ ÇÖREKLERİM...

Sevgili dostlar; cuma ve cumartesi günümü; hasta yatağımda geçirdikten sonra Allah'a şükür bugünümü (sevgili eşim ve de oğluşumun da katkılarıyla) ayakta geçirebildim...
Pazar sabahı sizlerinde görmüş olduğu çörekleri hazırlamak için kalktım, çörekler hazır olunca ev halkına seslenip onları kahvaltı masamıza davet ettim...
Niye adını sevgi çöreği koyduğuma gelince arkadaşlar; oğlum, her zaman ki nezaketiyle; anneciğim bu çörekler çok lezzetli olmuş galiba pişirirken içine sevgini de koymuşsun deyip beni yine mutlu etti bende ilham kaynağım adına çöreklere bu ismi layık gördüm...

HAZIRALNIŞI; 3 Su bardağı unu eleyip 1 paket ınstant maya ile karıştırın. Birer tatlı kaşığı tuz ve toz şeker, 1 yumurta, 100gr margarin ve 1 çay bardağı ılık süt ile yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika dinlendirin. Hamuru 0,5 cm kalınlığında açın, üzerine 1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin dağıtın ve rulo şeklinde sarın.. 2 cm eninde dilimlere kesin.Her dilimi yuvarlayıp yağlanmış tepsiye sıralayın. Üzerlerine zeytinyağı sürüp kekik serpin. 25 dakika bekletip 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 25-30dakika pişirin.


Sizler de sevdiklerinize sevgi çöreklerimizden ikram etmek istemez misiniz?

E ne duruyorsunuz o zaman haydi mutfağa...

Kolay gelsin ve de afiyet olsun...

17 yorum:

Tuhfe dedi ki...

Gecmis olsun sevgili Sukran. Ne guzel sey evladinizdan boyle methiyeler almak. Hastalik falan unutulmustur. Sevgiyle yenen corekler sofranizdan eksik olmasin. Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

SANAT İÇİNDE SANAT.....
Benim güzel kardeşim hasta olmuş geçmişolsun.Birde hasta hasta çörek yapmış ellerine sağlık bu hafta İzmirden sana geleğim güzel yemeklerini yemeğe diyordum ama malum okullar açılınca olmadı yaza inşallah,sevgiyle kal...(bu arda çini tabak içinde çöreklerin bir başka güzel görünüyor.)

Adsız dedi ki...

MERHABA BLOĞUMA UĞRADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.BEN UZUN ZAMANDIR SİZİN BLOGLARI TAKİP EDİYORUM.GÖRÜŞMEK ÜZERE SEVGİLERİMLE

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Şükran; geçmiş olsun. Çörekler çok güzel gözüküyor. Hep mayalı tariflere özenir yaparım, nedense hamuru birtürlü kabartamıyorum.Bir inceliği vardır herhalde.Afiyet olsun canım.

akçahan dedi ki...

Şükrancım geçmiş olsun. Çok ince bir oğlun var.Çöreklerin lezzetli olduğundan eminim. Kibar oğluşunun yanaklarından benim için öpüver lütfen. Sevgilerimle.

Serpilce dedi ki...

Geçmiş olsun,Çöreklerde çok güzel olmuş,ellerine sağlık,sevgiyle afiyetle yiyin.
Sevgilerimle.

Sibel dedi ki...

Geçmiş olsun Şükran, bende de var aynı durum bugünlerde.. bol bol bitki çayı içerek atlatmaya çalışıyorum:) Çörekler nefis görünüyor, ellerine sağlık!

Serra dedi ki...

Gecmis olsun Sukran, bu lafin ustune hastalik filan kalmiyordur insanda. Coreklerin goruntusu hos olmus, sarmal sarmal. afiyet olsun, gerci bitmistir herhalde.

ev perisi;) dedi ki...

Sevgili dostlarım; herbirinize ayrı ayrı müteşekkir olduğumu belirtmek isterim...
Allah sizlere sağlık sıhhat afiyet versin...
Versin ki muhabbetimiz devam etsin...
Hepinizi öpüyorum...
Sevgiyle ve de muhabbetle...

Adsız dedi ki...

Şükrancım zeytinli çörekler harikalar sunum da harika ellrine sağlık şöyle kar kış olmasa bir koşu gelirdim:)yanınada bir çay ve sohbet iyi olmazmıydı:)))Baturuda öpüyorum:)))

ev perisi;) dedi ki...

Candan ve Semra; ben teşekkür ediyorum...
ziyaretiniz memnun ediyor...

NuR dedi ki...

Canım, geçmiş olsun, hasta hata çörekler de yaparmış))) Ellerine sağlık, afiyet olsun. Bende hazır ekmek hamurundan zeytinli ekmek yapıyorum, güzel oluyor.
Sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

Şükrancım gelmişsin yokmuşum nereye gitmişim yaw:)))çookkk üzüldüm telafi için havuçlu kekimle sabah çayına geleceğim nasıllll arkadaşımmm çokkk öpüyorum:)Oğluşuda öp ne güzel anneye yardımı hiç bırakmasın:)))

akçahan dedi ki...

Şükran iyisin değil mi artık.Sevgiler canım.

Adsız dedi ki...

Şükrancım geçmiş olsun,çörekler harika görünüyor.Oğlunun sıcacık bir çocuk olduğu belli oluyor.Nazar değmesin tatlı oğluna.İkinizi de öpüyorum...

Adsız dedi ki...

Şennurcuğum, candancığım, semanurcuğum ve sevgili beyhancığım; hepinize teşekkür ederim...
Şu an daha iyiyim çok sağolun ...
Çok naziksiniz...

ruchan dedi ki...

Ellerinize sağlık , nefis görünüyorlar sevgi çörekleriniz:)
Sevgilerimle:)