27 Kasım 2007

Kağıt kebabı...


malzemeler:

*2 yemek kasigi sivi yag veya 2 yemek kasigi tereyag
*1,5 kilo kusbasi kuzu eti
*4 adet orta boy havuc soyulmus ve kup kup kesilmis
*4 adet orta boy patates soyulmus ve kup kup kesilmis
*500 gr konserve bezelye
*2 yemek kasigi domates salcasi
*1 tatli kasigi biber salcasi
*porsiyonluk kesilmis yagli kagit parcalari
*Dilediginiz kadar tuz
*2 silme tatli kasigi karabiber
*1 cay kasigi kirmizi biber

Hazırlanması:

Kusbasi kuzu etlerini yagla birlikte etler iyice yumusayincaya kadar,once orta daha sonra kisik ateste pisirin.Pişirme süreci keyfe keder;) ben deniz yumuşak ve lifli sevdiğimden dolayı fazla pişirdim.Etiniz pistikten sonra domates salcanizi,karabiberinizi, tuzunuzu,kirmizi biberinizi ekleyin.Isterseniz bu noktada bir tatli kasigi biber salcasini da katin,tadi daha zenginlestirmis olursunuz.

Havuclari ekleyin ve onlar biraz yumusadiktan sonra once patatesleri ekleyip biraz yumusattiktan sonra en son bezelyeleri ekleyin ve tencerenizin kapagini kapatik kisik ateste pisirmeye devam edin.Bu arada yemeginizin suyunu surekli kontrol edin,benim etim cok su verdigi icin ben ayrica su eklemedim ama sizin etiniz su vermezse biraz sicak su eklemeniz gerekebilir.

Serdiginiz her yagli yagli kagit parcasinin icine yaklasik 3-4 yemek kasigi etli sebzeli karisimdan koyup şekil A'daki gibi form verin.

Hepsini katladiktan sonra firin tepsinize dizin ,tencerede kalan et suyunu kagit kebaplarinizin arasina gezdirin ve onceden 180 derece isittiginiz firinda servis yapmadan once yaklasik 15-20 dakika daha pisirin.Bu sure icerisinde firinin kapagini acmayin,pistikten sonra da firinin kapagini kapatmayin.
Afiyet Olsun;)

muhabbetle...

18 yorum:

Gamzeli dedi ki...

ellerine sağlık canım :)

Adsız dedi ki...

ŞÜKRAN ABLACIM, NASILSIN?BEN BETÜL. SAYFALARINI ÇOK GÜZEL HAZIRLIYORSUN MAŞALLAH.BİZLERE İLHAM KAYNAĞI OLUYORSUN:D BU TÜR GÜZEL ÇALIŞMALRININ DEVAMINI DİLERİM.EVDEKİLERİN SİZE SELAMI VAR.BATURALP VE ŞEBNEM'İ BENİM YERİME ÖP.A.E.O.

NuR dedi ki...

Canım,ellerine sağlık, nur içinde yatsın anneanneciğim pek güzel vede sık yapardı kuzinada tabii
Sevgiyle kal

Aybike Ceylan dedi ki...

Sukran'cigim,
Ellerine saglik, harika olmustur eminim.
Asagidaki sofra da oyle, hersey nefis olmus.
Sevgiler

ev perisi;) dedi ki...

Gamzelim;
Canım afiyet olsun demeyi çok isterdim ama:(
Olsun belkim sizlerde denersiniz veee hepbirlikte afiyet olur;)
Betülcüğüm;
Seni buralarda görmek ne güzel...
Seni ve aileni kocaman öpüyorum canım benim;)
Şennur;
Anneanneciğinizin mekanı cennet olsun:)
Aybike;
Sağolasın canım!

Ferhanca dedi ki...

şükran ellerine sağlık nefis.
senin sayfada hala sorun var ortalardan açılıyor haberin olsun..sevgiler.

one ben bir sey dedi ki...

Şükrancım,
Merhabalar,
ellerine sağlık nefis görünüyor ,
Şebnemi ve Aydını öpüyorum
Sevgilerimle

»¦« GÖKHAN »¦« dedi ki...

yemeği 2 saat önce yemiş olmanın ve daha hiçbirşey yiyecek olmamanın verdiği rahatlıkla baktım kağıt kebabına :) arasıra şirketin yemekçileride yapıyor da nedense güzel olmuyor :)

akçahan dedi ki...

Merhabalar Şükran;

Ellerine sağlık canım. Baturalp ve Şebnem'i öpüyorum. İyi geceler.

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Çok güzel bir yemek.Açılmış halini de görebilseydik keşke.Elinize sağlık.

ev perisi;) dedi ki...

Ferhancam;
Haklısın canım ya ortadan açılıyo düzeltemedim:(

Candanım;
sağolasın hayatım öptüm bile;)

Gökhan;
Kebap işte ne olsun;)
İşler kebap olsun mühim olan bu;)

Semanurum ablam;
Senin için de öpüyorum kocamaaaan;)
sağolasın...

Kitchensweetkitchen;
Ziyaretin mutlu etti her zamamn beklerim;)
Muhabbetle...

Adsız dedi ki...

merhaba ,

ellerinize sağlık.

Kağıt kebap nefis olmuştur eminim.

Sıcacık sevgiler..

Bu sırada sayfanıza yeni yazı eklediğinizde yazınızın başlığını sayfamdaki blog manşete eklerseniz diğer blogcu dostlarda sizin yazı eklediğinizden haberdar olacaklardır. Sizi blog manşetde görmek beni sevindirecek.

www.misssgibi.com

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik Sukrancim,
Sofrayi ne guzel suslemissin...

saglicakla kal.


Nurten

Yasemin dedi ki...

kagit kebabi demek gercekten kagitmis :P yani pericim sunun acik halinide cekseydinde icinde ne var ne yok gorseydik :) boyle tam adina yakisir olmus o ayrri :D:D

Bocuruk dedi ki...

Evde hiç yapmadım ama işyerinde öğle yemeğinde çıktığında en severek yediğim yemektir kendileri. Niye evde de yapmadım ki sahi? Eline sağlık Şükran'cığım. Tarifinden faydalanacağım.
Sevgilerimle...

NiNo dedi ki...

ellerine saglik cok severim

sekergibi dedi ki...

ellerinize sağlık
yemeğin sunumu çok güzel olmuş.

ev perisi;) dedi ki...

Zerrin misss;
Blok manşete ekledim kendimi görüşmek üzere her daim;)
Nurten;
Sağol canım beyendiğine sevindim;)
Yasemin;
Haklısın içini de görmek güzel olurdu lakin aceleye geldi çekimler;)
Bocuruk;
Yapmalısın bence hiç vakit kaybetme;)
Nino;
Afiyet olsun canım;)
Artık yapar ve de yersin...
Şeker gibi;
Teşekkür ederim canım;)
muhabbetle...