20 Kasım 2005

KABAKLI TATLAR!

Huzurlu pazarlar arkadaşlar!
Kabak besleyici, C ve B1 vitaminleri bakımından zengin, kansere karşı koruyucu bir besin olduğu halde; genelde rağbet görmeyen bir sebze malesef! özelliklede eşler ve çocuklar tarafından! peki ne yapacağız? kabağı sevimli hale getireceğiz! işte sizlere sevimli, albenili iki kabaklı tat! hadi kolay gelsin!

KABAK GRATEN;


Malzemeler ; 6 adet irice Kabak, 2 su bardağı süt ,1 yemek kaşığı tereyağ , 2 yemek kaşığı un, 1 kase kıyma, 1 adet büyük boy soğan, 3-4 diş sarımsak, yarım bağ maydanoz, 1 kahve fincanı kaşar peynir, tuz, kara biber, pul biber, dereotu.
6 kişi için ; Kabakları iyice yıkayıp kazıyın. Uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Az tuzlu suda 5-10 dakika pişirin. Yumuşayınca içlerini karnıyarık gibi açarak boşaltın.Daha sonra; içlerini boşaltmış, banyolarını yapmış ve rahatlamış kabaklarımızın içine hazırladığımız kıymalı harcı bir güzel yerleştirelim. Diğer tarafta süt, un ve yağı karıştırarak pişirip bir beşamel sos hazırlayın. Tek tek kabakların üzerine yayın. 180° Clik fırına verin. Biraz kızardıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ve pul biberle süsleyerek tekrar fırınlayın. Sıcakken servis yapın.Kısık ateşte pişirilen yemek daha lezzetli olur.

KABAKLI KREP







Malzemeler; *1 su bardağı süt.

*1 adet yumurta.

*1 su bardağı un.

*1 adet kabak.

*1 fiske tuz.

*1 yemek kaşığı zeytinyağı.

Hazırlanışı; süt ve yumurta bir güzel çırpılır, içine; un ve tuz ilave edilir, rendelenmiş kabakları ve zeytinyağınıda koyduk mu tamamdır! (arzuya göre baharatlarla tatlandırabilirsiniz! ben; dere otu ve karabiber koydum.) kızdırılmış teflon tavamıza ince ince döküp pişirelim! rulo haline getirip servis yapalım!(kaşarda yakışmaz değil hani? tamamen yaratıcılığınıza kalmış.)

Canıııııııııııııııım! nede sevimliler....

SEVGİYLE VE DE MUHABBETLE...

13 yorum:

Berrin dedi ki...

Canım, ben de kabağı sevmeyen ve kullanmayanlar sınıfındanım ama öncelikle çok güzel yapmış ve resimlemişsin bunun için tebrik ediyorum. Ve kabaklı krep olayı dikkatimi çekti bayağı lezzetli olucağını düşünüyorum. Bu hafta kabak alıp denemeli. Ellerine sağlık.

Berrin dedi ki...

Sanallık oyunu için sobelendin :)

Adsız dedi ki...

teyze inan kabağı sevmeyen biri olduğum halde ilk defa canım kabak çekti yapıp ta bize göndersen ama ne yapalım internette bu kadar olur. siz yiceksiniz biz bakacağız:)keşke annem de yapsa malum çalışıyoooo:(( başarılarının devamını dilerim teyzeeeee

one ben bir sey dedi ki...

Sevgili Şükran ne oldu bize böyle toptan bu hafta kendimizi iyi hissetmedik,ben ,tuhfe, sen ,burcu inanılmaz,neyse burcu,sen pazar sayfasıyla toparlandınız bende yazarken.Tuhfede herhalde iyidir.cumartesi günü stress yazısı bile yazdım o derece:)))seVgiler.
Kabağı severim çok ta faydalı buda hoş bir tat olur.Görüşürüz:)))

Adsız dedi ki...

Kabaklı krepler çok hoşuma gitti.Zaten kabakla yapılan herşeyi seviyorum.Bunu da deneyeceğim.

Tuhfe dedi ki...

Kabakla denemedigim tarif kalmamistir cocuklara sevdirmek icin. En son klasik kiymali pisprdim ve kizim anne hep boyle yap bundan sonra dedi. Ben bosuna zaman harcamisim simdiye kadar meger :))

Ellerine saglik Sukran tarifler ve fotolar nefisss...

Serra dedi ki...

Kiyma yerine ufak kup kup kesilmis tavuk gogsunu soteleyip kullaninca da guzel oluyor Sukran. Bizim evde kabak cok sevilir, herhaliyle yiyoruz ama galiba dolmasini daha cok seviyorum, bir de sarimsakli yogurt dokulmus kizartmasini.Eline saglik, afiyet olsun.

Burcu Özdoğan dedi ki...

Sevgili ev perisi harika mamalar yapmışsın ellerine sağlık ben kabağa bayılırım:)

akçahan dedi ki...

Ben kabağı severim. Ama tarifler daha bir sevdirecek cinsten. Sevgilerimle.

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Şükran sebze sevmeyenlere kızıyorum, çok sağlıklı ve ben ete tercih ederim. Tabi hepsini dengeli yemek lazım. Sarımsaklı yoğurt giren herşey benim favorim ve kabağı normal (kabak kavurması) pişirdiğimde bile sarımsaklı yoğurt dökerek yerim.Ellerine sağlık çok güzel gözüküyorlar.

ruchan dedi ki...

Kabak grateni çok severim ve sık sık yaprım. Nefis görünüyorlar. Canım çektii.. Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle:)

ev perisi;) dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM! TARİRLERİ BEYENDİĞİNİZE SEVİNDİM!
BERRİNCİM! KREP DENEMEYE DEĞER! KUŞKUN OLMASIN!SANALLIK OYUNUNA GELİNCE; İKİNCİ KEZ SOBELEMİYORUM! İLKİ, NİLÜFERCE TARAFINDANDI!(ARTIK BİRAN ÖNCE YAZMAM ŞART OLDU)SEVGİLER...

ŞEHNAZCIĞIM! DENESEN SEN BİLE YAPABİLİRSİN! EMİN OL!
CANDANCIM! BU RUH HALİ BİRKAÇ GÜN DAHA SÜRER SONRA GEÇER, MERAK ETME! SEVGİLER...
BEYHANCIM! KREP, HEM PRATİK HEMDE LEZZETLİ İNAN!
SEVGİLİ TUHFE; KABAĞI SEVDİRMİŞSİN! GÖZÜN AYDIN DİYORUM! DARISI BAŞIMIZA...
SERRACIM! TABİKİDE TAVUKLUDA OLUR, LOR PEYNİRİYLEDE...(ALTERNATİFLERİ ÇOĞALTMAK MÜMKÜN! TAMAMEN KEYFE KEDER.)
SEVGİLİ NAZLI! BENDE SARIMSAKLI YOĞURDU HEMEN HEMEN HER YEMEKTE KULLANIRIM! ÇOK SEVERİM! AYRICA KABAĞADA ÇOK YAKIŞR!
SEVGİLİ SEMANUR, BURCU VE CİMCİME;EN KISA ZAMANDA DENEMENİZ DİLEĞİM1
HEPİNİZE KUCAK DOLUSU FIRINDAN YENİ ÇIKMIŞ ÖPÜCÜKLER...

Adsız dedi ki...

teyze kabağı çok severim kusura bakma daha yeni görüyorum derslerimden okuyamadım, çok canım çektikeşke bize de göndersen, malesef böyle bir şans yok,kokuları buraya geldi yiyemedim ama bakıyorum ellerine sağlık çok nefis duruyor iyi akşamlar