08 Haziran 2016

RAMAZAN'A ÖZEL KNORR'LU LEZZETLER

Kolay Fırında Tavuk Tarifi
Fırında tavuk yemekleri; pratik hazırlanmaları, çabuk pişmeleri, sofraya şık bir görsellik kazandırmaları ve lezzetleri dışında sağlıklı olmaları dolayısıyla da çokça tercih ediliyor.
Kısa sürede hazırlayabileceğiniz ve lezzetinden emin olabileceğiniz birçok fırında tavuk tarifi ile dört dörtlük sofralarda mükemmel lezzetlere ulaşabilirsiniz.

Fırında Sebzeli Tavuk Graten
Tavuklu sebzeli graten; patlıcan, patates, mantar, domates, biber, kabak, bezelye, havuç gibi sebzelerden dilediğinizi ekleyebileceğiniz ve bu şekilde elinizdeki sebzeleri de değerlendirebileceğiniz; pratikliğine ve lezzetine inanamayacağınız nefis bir tarif olarak öne çıkıyor. Tarifi hazırlamak için tavuk eti ve sebzeler; yağ, tuz ve baharatlar ile karıştırılır ve pişene kadar fırınlanır. Üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenir ve on dakika kadar daha fırınlanıp servis edilir.
Fırında Kremalı Tavuk
Göğüs eti, yağsız olduğu için kuru bir tada sahip olduğunu düşünenleri şaşırtacak olan bu tarifte; krema, salça, yoğurt, tuz, karabiber, pul biber karışımında harmanlanan yuvarlak doğranmış ince patates dilimleri ve ince kesilmiş tavuk göğsü parçaları bir fırın kabına; alta patatesler üste ise tavuklar gelecek şekilde yerleştirilip 180 derecede fırınlanıyor.
Fırın Poşetinde Bütün Tavuk
Yoğurt, salça, rendelenmiş sarımsak, ince kıyılmış taze biberiye, limon suyu, tereyağı, kekik ve rendelenmiş limon kabuğunun karıştırılması ile elde edilen sos; iç kısmı arpacık soğan, defne yaprağı ve limon dilimleri ile doldurulan tavuğun üzerine sürülür. İri patates ve havuç dilimleri ile fırın poşetine alınan beşamel soslu tavuk, poşette delikler açıldıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında 50 dakika pişirilir.
Fırında Tavuk Sote
Kavrulan soğan, sarımsak ve biberlere kuşbaşı tavuk göğsü parçaları eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Salça ile bir iki dakika kavrulan tavuklara; patates veya kabak gibi dilediğiniz sebzeler ve baharatlar eklenir ve sıcak su da ilave edilerek bir taşım kaynatılıp ocaktan alınır. Bir fırın kabına yerleştirilen sebzeli tavuk sote, çok az sıcak su ilavesi ile patatesler pişene kadar fırınlanır.
Fırında Bütün Tavuk
Genellikle fırın poşeti kullanılmadan fırında bütün olarak pişirilen tavuk tariflerinin pek çoğunun uzun pişme süresi nedeniyle pratik olmadığı düşünülür. Fakat bu leziz tarifte fırınlanmadan önce diri kalacak şekilde haşlanan tavuğa; bal, limon suyu, zeytinyağı ve tuzdan oluşan bir sos sürülüyor ve patates, soğan, sarımsak ve havuç eklenen tepsi fırınla sürülüyor. Böylece, hem ilk aşamada haşlanan tavuktan pilav için tavuk suyu elde ediliyor hem de tavuk, fırınlanma sürecinde nemini kaybetmiyor.
Daha fazla tarife ulaşmak için birbirinden güzel tatlar barındıran, Knorr’un hazırladığı http://www.herkessofraya.com/" adresini inceleyebilir; lezzetiyle fark yaratan yemekleri keşfedebilirsiniz.

tavuk yemekler

1 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Ev perim merhaba 😌Tavuk en sevdiğim yemek. Her yemeği olması çok avantajlı