04 Ocak 2015

BADEMPARE...;) ♥


Dostluklara mesken bu yürek aşka değil... Sevgilinin gözlerine değil, dostun sözlerine , merhabasına muhtaç bu yürek... MERHABA EY DOST!!! YÜREKTESİN... ♥ ♥ ♥

Yağmurlu bir Washington sabahından merhaba dostlar...;)♥♥♥

Kış günlerinin vazgeçilmezidir şerbetli tatlılar... Bundan mütevellid sizler için çok ağdalı olmayan, tepside şerbeti kalmayan, lezzetli ve yiyene bir tanecik daha yesem ne olur ki dedirten cinsten bir tatlı ikram etmek istiyorum bugün müsadenizle..;) ♥

Badem kullandığımız için kendisine BADEMPARE ismini uygun gördüğümüz tatlımızın içeriği...

Buyurunuz efendim...

Malzemelerimiz;
♥200 gr. tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığı)
♥Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
♥1 adet yumurta
♥4 yemek kaşığı pudra şekeri
♥1 yemek kaşığı elma sirkesi (püf noktası)
♥1 paket vanilya
♥1 çay bardağı toz haline getirilmiş badem ( yoksa hindistan cevizi oda yoksa limon rendesi...;) sair şeyleri siz kıyas edin )
♥1 paket kabartma tozu
♥1 çay bardağı irmik
♥Aldığı kadar ( ustasından un ölçüsü) un
♥Ortalarına batırmak için çiğ badem (100 gr. kadar)

Şerbeti için; ♥2 su bardağı su ( minik değil orta boy su bardağı ; )
♥1,5 su bardağı şeker
♥Bir kaç drop limon suyu ( su ve şekeri kaynatalım ocaktan indirmeye yakın limon suyumuzu ilave edelim ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım...;) )

Hazırlanışı; Oda ısısındaki tereyağımızı, sıvı yağımızı, yumurtamızı ve pudra şekerimizi bir kapta bir güzelce karıştırıyoruz akabinde içine; un, irmik, vanilya, kabartma tozu ve badem tozumuzu ilave edip yumuşak, elde dağılmayan güpgüzel bir hamur hazırlıyoruz...( ben bir çimdik tuzda koyuyorum lakin tansiyon hastaları koymasın tabisi de...;) )♥♥♥
Tatlı olmaya azmü cezmü kast eylemiş olan hamurumuzdan minik parçalar koparıp yuvarlak şekiller verip ortalarına da çiğ bademlerimizden batırıp yağlanmış tepsimize dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda hafif pembeleşinceye denk pişiriyoruz...
Pişen bademparalerimizi ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbetimizle buluşturup dinlenmeye bırakıyoruz... Bir süre sonra göreceksiniz ki tepside şerbet kalmamış bu minik sultanlar hepsini içmiş...;)♥
Servis aşamasında  üzerine ; tarçın ve pudra şekeri serptim bide minik çam ağaçları kondurdum üstüne pek güzel oldu haddizatında...;) ♥ ♥ ♥

Afiyet olsun... ♥

Muhabbetle... ♥♥♥

5 yorum:

bademcicegi dedi ki...

Ben yerim bu badempareleri nasıl güzel olmuşlarr :)Ellerine yüreğine sağlık

Filiz Erkan FilizceYemekler dedi ki...

İsmi de görüntüsü de çok güzel.. Şerbetli tatlıları severim.. Elinize sağlık😍❤

cafemis dedi ki...

Ellerinize sağlık,muhteşem gözüküyorlar...

seolara dedi ki...

Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak Malzemeleri
Etsiz Çiğ Köfte Tarifi
Patatesli Börek Tarifi
Mercimek Köftesi Tarifi
Biber Dolması

Fulya Süzen dedi ki...

Merhabalar,
Güzel olmuşlar, ellerinize sağlık.
Ben de sayfama beklerim sizi, katılırsanız sevinirim:)
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...